Hoppa till innehåll
Open navigation

Nässelfrallor

Inga röster än
Sparat av: st
Nässelfrallor

Nässelfrallor är precis som det låter, frallor (lchf-vänliga) som innehåller nässlor, i detta fallet nässelpulver.

Att använda nässlor är inte bara en smaksättare, utan även något som kan vara bra för oss.

Låt oss utveckla detta lite:

Nässlor och nässelpulver anses vara bra av många på grund av deras näringsrika egenskaper och hälsofördelar. Här är några anledningar till varför de är populära:

 1. Näringstäthet: Nässlor är rika på näringsämnen som järn, kalcium, magnesium, vitamin C och provitamin A. Nässelpulver är en koncentrerad form av dessa näringsämnen och kan vara ett enkelt sätt att få i sig en bred spektrum av näringsämnen.
 2. Antiinflammatoriska egenskaper: Nässlor innehåller naturliga antiinflammatoriska föreningar som kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen. Detta kan vara fördelaktigt för personer med tillstånd som ledvärk, artrit eller andra inflammatoriska sjukdomar.
 3. Allergilindring: Det kan låta kontraintuitivt eftersom nässlor kan orsaka klåda vid direktkontakt på huden, men nässelpulver har faktiskt visat sig lindra allergiska reaktioner såsom hösnuva. Detta beror på att nässelpulver kan hjälpa till att minska histaminproduktionen i kroppen.
 4. Antioxidantaktivitet: Nässlor är rika på antioxidanter, som bekämpar fria radikaler i kroppen och kan skydda celler mot skador. Antioxidanter är viktiga för att upprätthålla en god hälsa och förebygga åldrande.
 5. Järntillskott: Nässlor är en naturlig källa till järn, vilket är viktigt för att kroppen ska producera röda blodkroppar och för att bekämpa järnbristanemi. Nässelpulver kan vara ett bra alternativ för dem som behöver öka sitt järnintag, särskilt för vegetarianer och veganer.

Det är viktigt att notera att nässelpulver eller nässlor i sig inte är en mirakelkur för alla hälsoproblem, och det är alltid bäst att konsultera en läkare eller en kvalificerad hälsoexpert innan du införlivar något nytt kosttillskott i din rutin. Men, det är inte skadligt att äta nässlor, och till exempel nässelsoppa är något som väldigt många passar på att äta när nässlorna börjar att titta upp på senvåren.

Men, åter till dessa frallor som kommer från Malin, och likaså bilderna.

Dessa nässelfrallor är perfekta för en hälsosam och läcker frukost eller lunch. De är rika på protein och fiber, vilket håller dig mätt och nöjd under hela dagen. Dessutom är de helt glutenfria och passar därför även för personer som lider av celiaki eller glutenintolerans.

Så nästa gång du vill ha något hälsosamt och gott att äta, prova att göra dessa nässelfrallor. Du kommer inte att ångra dig!

Total tid: 37 minuter
Portioner: 8
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Köksutrustning du kan behöva

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 200 grader.
 • Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
 • Smält smöret och låt det svalna något.
 • Vispa äggen fluffiga i några minuter.
 • Vispa ner smetana och det smälta smöret. Se till att det blandats bra.
 • Vispa ner de torra ingredienserna i äggsmeten och låt smeten svälla 5-10 minuter.
 • Blöt händerna och forma 8 lika stora bullar. Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper.
 • Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och toppa med lite vallmofrön.
 • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter.
 • Ta ut bullarna och låt dom svalna på ett galler.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg