Det här är ett LCHF-bröd som har blivit otroligt populärt på olika grupper på Facebook. Natalis goda mjölfria fröbröd är ett bröd som smakar riktigt gott och är naturligt glutenfritt och innehåller dessutom varken mandelmjöl eller kokosmjöl som många kanske är allergiska mot.
Det är dessutom otroligt lättbakat och tar inte mer än cirka 20 minuter från att du öppnar skafferiet till att du har ett nybakat fröbröd.
Recept: Natali
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna och osten i en bunke.
Tillsätt äggen och vattnet och blanda ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så tunt som du vill ha brödet. Tänk på att det sväller lite i ugnen sen.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 8 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler och skär sedan upp i passande bitar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna och osten i en bunke.
Tillsätt äggen och vattnet och blanda ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper så tunt som du vill ha brödet. Tänk på att det sväller lite i ugnen sen.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 8 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler och skär sedan upp i passande bitar.
Mari says:
Hej! Har ingen våg o vill prova receptet. Hur mkt i mängd är 60 g ost? Mer än 1 dl?
LCHF-arkivet says:
1 dl är ungefär 35-40 g.
Pia Andersson says:
Hej! Hur påverkas det om jag tar oskalade sesamfrön istället för skalade?