Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

En enkel soppa med mycket smak helt enkelt.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En enkel soppa med mycket smak helt enkelt.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Älgfärs
 2 st Ägg
 2-3 msk Grädde
 300 g Strimlad vitkål
 1 st Purjolök
 2 st Paprikor
 2 msk Tomatpuré
 2 msk Senap
 2 msk Soya
 1 l Vatten eller buljong
 2 st Köttbuljongtärningar
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel svartpeppar
 Ev. Persilja

 

Gör så här:

Soppan
1

Strimla allt och stek det i smör. Häll sedan över allt i en stor kastrull.

Häll vatten över samt övriga ingredienser. Koka ungefär 20 minuter

Älgfrikadeller
2

Blanda färs, ägg och så mycket grädde att det blir en smidig smet. Gör små frikadeller som får koka med soppan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Älgfärs
 2 st Ägg
 2-3 msk Grädde
 300 g Strimlad vitkål
 1 st Purjolök
 2 st Paprikor
 2 msk Tomatpuré
 2 msk Senap
 2 msk Soya
 1 l Vatten eller buljong
 2 st Köttbuljongtärningar
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel svartpeppar
 Ev. Persilja

Instruktioner

Soppan
1

Strimla allt och stek det i smör. Häll sedan över allt i en stor kastrull.

Häll vatten över samt övriga ingredienser. Koka ungefär 20 minuter

Älgfrikadeller
2

Blanda färs, ägg och så mycket grädde att det blir en smidig smet. Gör små frikadeller som får koka med soppan.

Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida