En saffranspannkaka kan man absolut njuta av även om man äter LCHF. Här är ett recept på just det, en saffranspannkaka som funkar för dig som äter LCHF.
Just det här LCHF-receptet är skapat av Nina.
Servera gärna med lite vispad grädde och sylt eller färska bär.
Recept och bild: Nina
Vispa upp äggen med elvisp.
Vispa i de övriga ingredienserna förutom smöret.
Låt smeten svälla i fem minuter. Smörj en ugnsfast form under tiden med smöret. Cirka 20x30 cm.
Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen på 225 grader. Grädda i cirka 20-25 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Vispa upp äggen med elvisp.
Vispa i de övriga ingredienserna förutom smöret.
Låt smeten svälla i fem minuter. Smörj en ugnsfast form under tiden med smöret. Cirka 20x30 cm.
Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen på 225 grader. Grädda i cirka 20-25 minuter.
Anette Hedqvist says:
Supergott, saknade inget här.