Vörtbröd är en sak på julbordet som delar Sverige i två läger. Antingen så kan man inte vara utan det eller så klarar man inte alls av det. Jag älskar det på julen och då passar dessa vörtfrallor kanon som ersättning.
Köp ingredienser online, fraktfritt!
- Bakpulver (ekologiskt)
- Mandelmjöl (ekologiskt)
- Pofiber
- Linfrön (ekologiska)
- Chiafrön (ekologiska)
I receptet så skall man använda sig av vörtkrydda och att tänka på är att Santa Marias färdiga vörtkrydda innehåller gluten. Det absolut bästa är att göra egen vörtkrydda vilket du hittar recept på här: Gör din egen vörtkrydda
Recept och bild: Ninas lchf
Sätt igång ugnen på 175 grader (varmluft).
Blanda alla de torra ingredienserna.
Tillsätt äggvitorna och det kokande vattnet på samma gång som du vispar ordentligt med en elvisp. Vispa ihop det i cirka 30 sekunder, inte mer!
Forma till 5-6 frallor med blöta händer. Om du vill så kan du trycka fast lite chiafrön på toppen.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 50 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 175 grader (varmluft).
Blanda alla de torra ingredienserna.
Tillsätt äggvitorna och det kokande vattnet på samma gång som du vispar ordentligt med en elvisp. Vispa ihop det i cirka 30 sekunder, inte mer!
Forma till 5-6 frallor med blöta händer. Om du vill så kan du trycka fast lite chiafrön på toppen.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 50 minuter.