NIzzasallad är en sallad som har sitt ursprung i Italien.
Normalt sett är det kall kokt potatis i salladen, men äh, det skippar vi som äter lchf.
Salladen kommer att bli precis lika god ändå.
När det gäller val av sallad, så kan du välja den typ av sallad som du själv tycker om. Här i receptet har valet fallit på crispsallad.
Sen så kan du tillsätta andra grönsaker om du känner för det. Lite skivade rädisor är inte helt tokigt faktiskt.
Recept och bild: Sofie
Börja med att koka äggen. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen.
Låt dom svalna i kallt vatten.
Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.
Blanda ner salladen i tonfisken.
Lägg upp salladen på två fina tallrikar.
Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.
Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.
Ät direkt och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att koka äggen. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen.
Låt dom svalna i kallt vatten.
Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.
Blanda ner salladen i tonfisken.
Lägg upp salladen på två fina tallrikar.
Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.
Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.
Ät direkt och njut!