Nizzasallad

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

NIzzasallad är en sallad som har sitt ursprung i Italien. Normalt sett är det kall kokt potatis i salladen, men äh, det skippar vi som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Nizzasallad | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

NIzzasallad är en sallad som har sitt ursprung i Italien.

Normalt sett är det kall kokt potatis i salladen, men äh, det skippar vi som äter lchf.

Salladen kommer att bli precis lika god ändå.

När det gäller val av sallad, så kan du välja den typ av sallad som du själv tycker om. Här i receptet har valet fallit på crispsallad.

Sen så kan du tillsätta andra grönsaker om du känner för det. Lite skivade rädisor är inte helt tokigt faktiskt.

Recept och bild: Sofie

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 4 st Ägg
 0,50 st Rödlök
 CrispsalladLagom mängd för två personer.
 1 st Burk tonfisk i vatten
 SardellerEfter smak
 1 dl Kalamataoliver
Vinägrett
 0,50 tsk Dijonssenap
 0,75 dl Olivolja
 Svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

1

Börja med att koka äggen. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen.

Låt dom svalna i kallt vatten.

2

Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.

3

Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.

4

Blanda ner salladen i tonfisken.

5

Lägg upp salladen på två fina tallrikar.

6

Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.

7

Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.

8

Ät direkt och njut!

Nizzasallad | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Ägg
 0,50 st Rödlök
 CrispsalladLagom mängd för två personer.
 1 st Burk tonfisk i vatten
 SardellerEfter smak
 1 dl Kalamataoliver
Vinägrett
 0,50 tsk Dijonssenap
 0,75 dl Olivolja
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Börja med att koka äggen. Hårdkokta eller med lite mjuk gula blir toppen.

Låt dom svalna i kallt vatten.

2

Skiva rödlöken tunt och fint. Lägg den i en bunke.

3

Häll av vattnet från tonfisken och blanda ihop den med rödlöken.

4

Blanda ner salladen i tonfisken.

5

Lägg upp salladen på två fina tallrikar.

6

Toppa med ägghalvor, sardeller och oliver.

7

Blanda ihop vinägretten lite snabbt och ringla den över salladen.

8

Ät direkt och njut!

Nizzasallad | LCHF-arkivet

Nizzasallad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida