Nöt och kokosmüsli

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Att göra en egen müsli behöver inte vara så himla svårt, dessutom så blir det oftast billigare än att köpa en färdig müsli från någon…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Nöt och kokosmüsli
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Att göra en egen müsli behöver inte vara så himla svårt, dessutom så blir det oftast billigare än att köpa en färdig müsli från någon stor aktör som lägger på en massa kostnader för att få in vinsten.

Fördelen med egen müsli är inte bara att du sparar pengar, utan du kan även välja att variera vilken typ av nötter och övrigt innehåll du vill ha med.

Det här receptet funkar fint för den som äter normal/liberal LCHF. Äter du strikt LCHF är detta inget för dig.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 100 g Linfrön (Krossade)
 100 g Solrosfrön
 150 g Sesamfrön (Skalade)
 100 g Valnötter
 100 g Macadamianötter
 100 g Sötmandel

 

Gör så här:

1

Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.

2

Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.

3

Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.

4

Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.

5

Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Linfrön (Krossade)
 100 g Solrosfrön
 150 g Sesamfrön (Skalade)
 100 g Valnötter
 100 g Macadamianötter
 100 g Sötmandel

Instruktioner

1

Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.

2

Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.

3

Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.

4

Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.

5

Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.

Nöt och kokosmüsli
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida