Nöt och kokosmüsli

1
Innehåll
Att göra en egen müsli behöver inte vara så himla svårt, dessutom så blir det oftast billigare än att köpa en färdig müsli från någon stor aktör som lägger på en massa kostnader för att få in vinsten.
Fördelen med egen müsli är inte bara att du sparar pengar, utan du kan även välja att variera vilken typ av nötter och övrigt innehåll du vill ha med.
Det här receptet funkar fint för den som äter normal/liberal LCHF. Äter du strikt LCHF är detta inget för dig.
Total tid:
20 minuter
Servings: 10
Ingredienser
- 50 g kokosolja
- 50 g riven kokos
- 100 g krossade linfrön
- 100 g Solroskärnor
- 150 g skalade sesamfrön
- 100 g pumpakärnor
- 100 g hasselnötter
- 100 g valnötter
- 100 g macadamianötter
- 100 g sötmandel
Instructions
- Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.
- Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.
- Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.
- Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!