Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Nöt och kokosmüsli

Inga röster än
Nöt och kokosmüsli

Att göra en egen müsli behöver inte vara så himla svårt, dessutom så blir det oftast billigare än att köpa en färdig müsli från någon stor aktör som lägger på en massa kostnader för att få in vinsten.

Fördelen med egen müsli är inte bara att du sparar pengar, utan du kan även välja att variera vilken typ av nötter och övrigt innehåll du vill ha med.

Det här receptet funkar fint för den som äter normal/liberal LCHF. Äter du strikt LCHF är detta inget för dig.

Total tid: 20 minuter
Servings: 10
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instructions

  • Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.
  • Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.
  • Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.
  • Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.
  • Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.