Att göra en egen müsli behöver inte vara så himla svårt, dessutom så blir det oftast billigare än att köpa en färdig müsli från någon stor aktör som lägger på en massa kostnader för att få in vinsten.
Fördelen med egen müsli är inte bara att du sparar pengar, utan du kan även välja att variera vilken typ av nötter och övrigt innehåll du vill ha med.
Det här receptet funkar fint för den som äter normal/liberal LCHF. Äter du strikt LCHF är detta inget för dig.
Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.
Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.
Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.
Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.
Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka alla nötter så att de är i lite mindre bitar. Men det skall inte vara jättesmått, bara så att de är grovt hackade.
Värm en panna och låt nötterna rostas lite i pannan. Vänd på dem ofta så att de in bränns vid.
Rosta sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor likadant.
Lägg allt i en stor kastrull. Häll på kokosoljan och ställ på värme och rör om så att oljan smälter. Rör om så att allt får lite smak av oljan.
Låt det hela svalna av och häll upp på fina burkar. Förvara i skafferi.