Nötbröd – LCHF

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 21 röster - Betygsätt

Det här är ett recept på Nötbröd som jag hittade hos Matgiken. Originalreceptet kommer tydligen från Paleobloggen Under vårt tak. Ett LCHF-bröd som påminner lite…

Läs mer 9 kommentarer Skriv ut
Nötbröd – LCHF
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är ett recept på Nötbröd som jag hittade hos Matgiken. Originalreceptet kommer tydligen från Paleobloggen Under vårt tak.

Ett LCHF-bröd som påminner lite om ett klassiskt tyskt rågbröd men som r naturligt glutenfritt och även mejerifritt.

Gott? Ja verkligen... bjud gärna lite vänner på det så kommer du märka att du inte får ha receptet för dig själv.

Tänk på att brödet i sig innehåller en del kolhydrater, närmare bestämt så innehåller hela brödet 86 kolhydrater, men det ger cirka 7 g kh/100 g. På ett bröd får du ut närmare 20 skivor, så inte så farligt ändå. Det är inte ett bröd man behöver äta så mycket av heller.

Bild: Matgiken

Kategori

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 6 Ägg (stora)
 1 tsk Salt
 150 g Solrosfrön
 100 g Linfrön (Hela)
 100 g Sötmandel
 100 g Valnötter

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.

9

Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 21

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 Ägg (stora)
 1 tsk Salt
 150 g Solrosfrön
 100 g Linfrön (Hela)
 100 g Sötmandel
 100 g Valnötter

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

3

Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.

5

Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.

7

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.

9

Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.

Nötbröd – LCHF
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida