Det här är ett recept på Nötbröd som jag hittade hos Matgiken. Originalreceptet kommer tydligen från Paleobloggen Under vårt tak.
Ett LCHF-bröd som påminner lite om ett klassiskt tyskt rågbröd men som r naturligt glutenfritt och även mejerifritt.
Gott? Ja verkligen... bjud gärna lite vänner på det så kommer du märka att du inte får ha receptet för dig själv.
Tänk på att brödet i sig innehåller en del kolhydrater, närmare bestämt så innehåller hela brödet 86 kolhydrater, men det ger cirka 7 g kh/100 g. På ett bröd får du ut närmare 20 skivor, så inte så farligt ändå. Det är inte ett bröd man behöver äta så mycket av heller.
Bild: Matgiken
Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.
Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.
Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.
Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.
Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.
Jennie says:
Fantastiskt gott! Äntligen ett gott, matigt bröd utan gluten o socker 👍🏼 Med smör och en bit stark ost på så kan det inte bli godare! 😃
LCHF-arkivet says:
Vad härligt att höra!
Lägg gärna ett betyg på stjärnorna efter instruktionerna.
Carina says:
Ett gott och matigt bröd med tuggmotstånd. Nu sist mixade jag nötter och pumpa lite lätt. Hur bra som helst. 👍
Maria Lindberg says:
Supergott mustigt bröd- äntligen hittat ett lchf bröd som kan ätas både till frukost o som tillbehör till mat o ikväll gjorde vi räksmörgås på det👍
Anita says:
Jätte gott bröd vi äter det till frukost varje dag
Franka says:
Ser supergott ut!
Kan man sätta i torkade tranbär?
Robert says:
Hej!
Vad motsvarar 100-150 gram i deciliter?
Kirsten says:
Blir ännu bättre om man använder 1/2 dl olja och 1/2 dl vatten.
Henrik Olsson says:
Hej.
Det här är ett grymt recept, gör minst ett i veckan 😀
Jag har en fundering, Vad tillför olivoljan, förutom fett?
Kan man utesluta den?
Tycker att brödet får en fet yta och tänkte om den gick att undvika
Med vänlig hälsning, Henrik