Nötfärsbiffar i parmesansås
Nötfärsbiffar i parmesansås är en krämig och smakrik LCHF-rätt som kombinerar saftiga nötfärsbiffar med en fyllig och ostig sås.
Parmesansåsen, som görs på grädde och smält parmesanost, ger rätten en lyxig och len karaktär som lyfter fram biffarnas smak.
Detta är en perfekt vardagsmiddag eller festlig rätt som passar hela familjen.
Servera gärna med en fräsch sallad eller smörstekt grönsaker för en komplett måltid. Enkel att laga och fylld av smak – en favorit på LCHF-menyn!
Är du sugen på att testa några andra köttfärsrecept, så spana in hela kategorin av köttfärsrecept, där hittar du bland annat köttfärslimpa, kålmaja, kebab och mycket annat gott.
Ingredienser
Biffar
Parmesansås
- 2 dl crème fraiche
- 3 dl vispgrädde 40%
- 100 g parmesanost
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st spetspaprika eller vanlig paprika
- 10 g smör
Instruktioner
Nötfärsbiffarna
Parmesansåsen
- Nu är det dags att börja med såsen. Hacka paprikan och vitlöken i mindre bitar.
- Ta fram en kastrull och hetta upp med en klick smör.
- Tillsätt crème fraichen, låt crème fraichen smälta till en sås. Medan crème fraichen smälter kan du riva parmensanost.
- Låt såsen puttra ett par minuter på låg värme, smaka av och salta lite.
- Häll såsen över biffarna och grädda i ugnen i ca 20 minuter.