Nyttig mejerifri chokladpudding

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 47 röster - Betygsätt

Är du sugen på en riktigt smaskig chokladdessert? Då får du inte missa den här chokladpuddingen som verkligen passar dig som äter LCHF. Receptet innehåller…

Läs mer 13 kommentarer Skriv ut
Nyttig mejerifri chokladpudding som är helt perfekt för dig som äter LCHF
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Är du sugen på en riktigt smaskig chokladdessert? Då får du inte missa den här chokladpuddingen som verkligen passar dig som äter LCHF. Receptet innehåller kokta ägg vilket kanske låter märkligt, men kan det bli mer LCHF än så?

Innehållsförteckning

  1. Sockerfri och mejerifri chokladpudding för LCHF
  2. Förhöj smaken med olika tillbehör
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Här har du ett LCHF-recept på en supersmarrig chokladpudding som nog har ett av de märkligaste recepten du någonsin stött på, men oj vad det funkar bra! Chokladpudding på kokta ägg? Ja, du läste helt rätt.

Det här receptet på pudding har snurrat runt lite i olika grupper på Facebook under den senaste tiden och självklart så måste ju även jag testa det. Choklad och kokta ägg må låta som en konstig kombination, men det är förvånansvärt gott.

Receptkälla: Har sitt ursprung från Maria Mind Body Health

Sockerfri och mejerifri chokladpudding för LCHF

Du kommer snabbt att märka att den här chokladpuddingen smakar som vilken pudding som helst. Du märker alltså inte av den något udda ingrediensen. Det bästa av allt är att den både är LCHF-vänlig och hundra gånger nyttigare än de pulverversioner du hittar i mataffären.

Puddingen är dessutom sockerfri, mejerifri och glutenfri. Därmed är den en perfekt dessert att ställa fram när du ska få besök eftersom de allra flesta kan äta den.

Puddingen är nyttig och är ett utmärkt alternativ för dig som tränar och slippa de där kemikaliebaserade sötsakerna som man kan klämma i sig. Här är det protein och fett på riktigt, från riktiga ingredienser.

Förhöj smaken med olika tillbehör

Om du vill göra puddingen lite mer festlig och vuxen, då finns det små knep som du kan ta till. Blanda ner en matsked riktigt starkt kaffe, typ espresso och en skvätt mörk rom. Då kommer du direkt att märka hur chokladsmaken höjs och du får en helt ny pudding. Mums!

Vad ska du då servera till för att det ska vara LCHF-vänligt? Vispad grädde är givetvis klassiskt tillbehör som passar perfekt till den goda chokladsmaken. Du kan dessutom passa på att servera lite kolhydratsnåla bär. Själv älskar jag att servera hallon till choklad. Du kan servera färska hallon eller värma upp djupfrysta bär så att de blir saftiga och goda.

Näringsvärde

Kan en LCHF-dessert verkligen vara okej om man ska undvika både socker och kolhydrater? Ja, om du väljer den här chokladpuddingen så går det bra att servera den vid fredagsmyset eller släktfikat.

Om vi tittar på näringsvärdet hos Kostbevakningen så ser vi direkt att puddingen innehåller mycket få kolhydrater. Du behöver därför inte oroa dig för att dagens kolhydratsintag ska rusa i höjden och störa din kosthållning.

En tabell med näringsvärden för denna goda chokladpuddingen.

Eftersom puddingen både innehåller ägg och kokosmjölk så innehåller den dessutom gott om både protein och fett. Med över 20 gram fett och 15 gram protein per portion så är det här ett av de bästa alternativen för dig som äter LCHF.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 3 Hårdkokta ägg (kalla)
 125 g KokosmjölkCirka 1,25 dl
 3 msk Kakaopulver
 1,25 msk Sötning
 0,50 krm Vaniljpulver
 1 nypa Salt
Du behöver
 StavmixerEller en matberedare att mixa allt i. (Den jag länkar till ovan har jag själv)

 

Gör så här:

1

Skala äggen.
Lägg de i en bunke.

2

Häll på kokosmjölken, kakaopulver, salt och sötning.

3

Mixa ihop till en jämn och fin smet.
Vill du göra den riktigt slät så passera den genom en finmaskig sil.

4

Häll upp i två portionsformar och ställ in i kylen så den får stelna till.
Har du ont om tid, så ställ in det i frysen.

5

Ta ut och servera med en liten klick vispad grädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 47

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Hårdkokta ägg (kalla)
 125 g KokosmjölkCirka 1,25 dl
 3 msk Kakaopulver
 1,25 msk Sötning
 0,50 krm Vaniljpulver
 1 nypa Salt
Du behöver
 StavmixerEller en matberedare att mixa allt i. (Den jag länkar till ovan har jag själv)

Instruktioner

1

Skala äggen.
Lägg de i en bunke.

2

Häll på kokosmjölken, kakaopulver, salt och sötning.

3

Mixa ihop till en jämn och fin smet.
Vill du göra den riktigt slät så passera den genom en finmaskig sil.

4

Häll upp i två portionsformar och ställ in i kylen så den får stelna till.
Har du ont om tid, så ställ in det i frysen.

5

Ta ut och servera med en liten klick vispad grädde.

Nyttig mejerifri chokladpudding
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida