Är du sugen på en riktigt smaskig chokladdessert? Då får du inte missa den här chokladpuddingen som verkligen passar dig som äter LCHF. Receptet innehåller kokta ägg vilket kanske låter märkligt, men kan det bli mer LCHF än så?
Innehållsförteckning
- Sockerfri och mejerifri chokladpudding för LCHF
- Förhöj smaken med olika tillbehör
- Näringsvärden
- Ingredienser
- Instruktioner
Här har du ett LCHF-recept på en supersmarrig chokladpudding som nog har ett av de märkligaste recepten du någonsin stött på, men oj vad det funkar bra! Chokladpudding på kokta ägg? Ja, du läste helt rätt.
Det här receptet på pudding har snurrat runt lite i olika grupper på Facebook under den senaste tiden och självklart så måste ju även jag testa det. Choklad och kokta ägg må låta som en konstig kombination, men det är förvånansvärt gott.
Receptkälla: Har sitt ursprung från Maria Mind Body Health
Sockerfri och mejerifri chokladpudding för LCHF
Du kommer snabbt att märka att den här chokladpuddingen smakar som vilken pudding som helst. Du märker alltså inte av den något udda ingrediensen. Det bästa av allt är att den både är LCHF-vänlig och hundra gånger nyttigare än de pulverversioner du hittar i mataffären.
Puddingen är dessutom sockerfri, mejerifri och glutenfri. Därmed är den en perfekt dessert att ställa fram när du ska få besök eftersom de allra flesta kan äta den.
Puddingen är nyttig och är ett utmärkt alternativ för dig som tränar och slippa de där kemikaliebaserade sötsakerna som man kan klämma i sig. Här är det protein och fett på riktigt, från riktiga ingredienser.
Förhöj smaken med olika tillbehör
Om du vill göra puddingen lite mer festlig och vuxen, då finns det små knep som du kan ta till. Blanda ner en matsked riktigt starkt kaffe, typ espresso och en skvätt mörk rom. Då kommer du direkt att märka hur chokladsmaken höjs och du får en helt ny pudding. Mums!
Vad ska du då servera till för att det ska vara LCHF-vänligt? Vispad grädde är givetvis klassiskt tillbehör som passar perfekt till den goda chokladsmaken. Du kan dessutom passa på att servera lite kolhydratsnåla bär. Själv älskar jag att servera hallon till choklad. Du kan servera färska hallon eller värma upp djupfrysta bär så att de blir saftiga och goda.
Näringsvärde
Kan en LCHF-dessert verkligen vara okej om man ska undvika både socker och kolhydrater? Ja, om du väljer den här chokladpuddingen så går det bra att servera den vid fredagsmyset eller släktfikat.
Om vi tittar på näringsvärdet hos Kostbevakningen så ser vi direkt att puddingen innehåller mycket få kolhydrater. Du behöver därför inte oroa dig för att dagens kolhydratsintag ska rusa i höjden och störa din kosthållning.
Eftersom puddingen både innehåller ägg och kokosmjölk så innehåller den dessutom gott om både protein och fett. Med över 20 gram fett och 15 gram protein per portion så är det här ett av de bästa alternativen för dig som äter LCHF.
Skala äggen.
Lägg de i en bunke.
Häll på kokosmjölken, kakaopulver, salt och sötning.
Mixa ihop till en jämn och fin smet.
Vill du göra den riktigt slät så passera den genom en finmaskig sil.
Häll upp i två portionsformar och ställ in i kylen så den får stelna till.
Har du ont om tid, så ställ in det i frysen.
Ta ut och servera med en liten klick vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala äggen.
Lägg de i en bunke.
Häll på kokosmjölken, kakaopulver, salt och sötning.
Mixa ihop till en jämn och fin smet.
Vill du göra den riktigt slät så passera den genom en finmaskig sil.
Häll upp i två portionsformar och ställ in i kylen så den får stelna till.
Har du ont om tid, så ställ in det i frysen.
Ta ut och servera med en liten klick vispad grädde.
Mia says:
Jättegod! Jag råkade salta lite för mycket den här gången vilket gav en extra twist som var riktigt god. 😊
LCHF-arkivet says:
Salt och choklad är inte något som är fel… saltet tar faktiskt bort beskan.
Ketolivet says:
Här är receptkälla: https://mariamindbodyhealth.com/hard-boiled-egg-pudding/
LCHF-arkivet says:
Tack! Fick precis reda på det via en annan källa med..=)
Linnéa Pålsson says:
Så enkelt och så himla gott 😊
Peter says:
Så enkelt och mycket gott❤
Eva says:
Låter gott! Går det att söta med honung tror ni?
LCHF-arkivet says:
Det behövs absolut ingen sötning… och honung är ju inte lchf heller.
Men, du behöver verkligen inte någon sötning.
Eva says:
Ok, tack!
Malin says:
Hej.
Går det att byta kokosmjölken mot grädde?
Mvh Malin
Erik says:
Testade denna, första gången blev den inte jättebra (lite mycket kakaosmak och bitter). Nästa gång testade jag med lite mindre kakao, mer sockerersättning, och lite starkt kaffe i. Blev en otrolig skillnad, supergod! Så prova er fram efter egen smak, ändå otroligt imponerad att det går att få så bra konsistens på kokade ägg. Ett nytt favoritrecept.
Lena says:
Så himla konstigt med 3 hårdkokta ägg 🧐så jag var ju bara tvungen att testa receptet. Hade i 1 msk starkt kaffe och uteslöt kanelen.
Jättegott!
Lena says:
Så himla konstigt med 3 hårdkokta ägg 🧐så jag var ju bara tvungen att testa receptet. Hade i 1 msk starkt kaffe och uteslöt kanelen.
Jättegott!