Nyttig mejerifri chokladpudding

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 44 röster - Betygsätt

Här har du ett lchfrecept på en supersmarrig chokladpudding som nog har en av de märkligaste recepten, men oj vad det funkar bra! Vet du…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Nyttig mejerifri chokladpudding som är helt perfekt för dig som äter LCHF
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Här har du ett lchfrecept på en supersmarrig chokladpudding som nog har en av de märkligaste recepten, men oj vad det funkar bra! Vet du vad, den är dessutom nyttig och funkar riktigt bra för den som tränar och vill slippa de där kemikaliebaserade sötsakerna som man kan klämma i sig. Här är det protein och fett på riktigt, från riktiga ingredienser.

Chokladpudding på kokta ägg, ja du läste helt rätt.

Det här är ett recept på chokladpudding som snurrat lite på olika grupper på Facebook senaste tiden och självklart så måste jag ju även testa det.
Hur konstigt det än låter, så ja... det ÄR gott!

Smakar som vanlig chokladpudding och är ju så mycket nyttigare. Den är dessutom sockerfri, mejerifri och glutenfri.

Om du vill göra den lite mer festlig och vuxen. Blanda ner en matsked riktigt starkt kaffe, typ espresso och en skvätt mörk rom. Mums!

Receptkälla: Har sitt ursprung från Maria Mind Body Health

ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 3 Hårdkokta ägg (kalla)
 125 g KokosmjölkCirka 1,25 dl
 3 msk Kakaopulver
 0,50 krm Vaniljpulver
 1 nypa Salt
Du behöver
 StavmixerEller en matberedare att mixa allt i. (Den jag länkar till ovan har jag själv)
ANNONS

Gör så här:

1

Skala äggen.
Lägg de i en bunke.

2

Häll på kokosmjölken, kakaopulver, salt och sötning.

3

Mixa ihop till en jämn och fin smet.
Vill du göra den riktigt slät så passera den genom en finmaskig sil.

4

Häll upp i två portionsformar och ställ in i kylen så den får stelna till.
Har du ont om tid, så ställ in det i frysen.

5

Ta ut och servera med en liten klick vispad grädde.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 44

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 Hårdkokta ägg (kalla)
 125 g KokosmjölkCirka 1,25 dl
 3 msk Kakaopulver
 0,50 krm Vaniljpulver
 1 nypa Salt
Du behöver
 StavmixerEller en matberedare att mixa allt i. (Den jag länkar till ovan har jag själv)

Instruktioner

1

Skala äggen.
Lägg de i en bunke.

2

Häll på kokosmjölken, kakaopulver, salt och sötning.

3

Mixa ihop till en jämn och fin smet.
Vill du göra den riktigt slät så passera den genom en finmaskig sil.

4

Häll upp i två portionsformar och ställ in i kylen så den får stelna till.
Har du ont om tid, så ställ in det i frysen.

5

Ta ut och servera med en liten klick vispad grädde.

Nyttig mejerifri chokladpudding

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida