Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Olivsmör

Inga röster än
Olivsmör

Olivsmör är ett otroligt enkelt men kanongott kryddsmör som du kan ha till det mesta egentligen. Testa dig fram med olika typer av oliver tills du hittar din egen favorit.

Total tid: 12 minuter
Portioner: 2 portioner
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 10 st oliver Av valfri sort
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk färsk rosmarin, hackad
  • 1 tsk pressad citron

Instruktioner

  • Börja med att plocka fram smöret i tid så att det är rumstempererat.
  • Vispa smör och olivolja riktigt pösigt.
  • Hacka oliverna och blanda ner samtliga ingredienser i smöret. Smaka av med lite svartpeppar.
  • Använd smöret direkt eller om du skall använda det senare så kan du rulla in det i lite bakplåtspapper och förvara i antingen kylen eller frysen.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg