Ooopsies är ett bröd som nästan är synonymt med LCHF. För väldigt många år sedan var det någon som kom på det här receptet och jag förstår inte att jag inte har testat dem förrän nu.
Ett väldigt enkelt bröd som tar cirka 30 minuter att göra och de har en ganska luftig och härlig konsistens. Inte så mycket bröd i konsistensen men fantastiskt gott med smör, ost och lite tomat på.
Sätt ugnen på 150 grader.
Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.
Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum.
Blanda ihop äggulor, färskost och bakpulvret till en jämn smet.
Vänd ner ost- och äggblandningen i äggvitorna. Vispa inte utan vänd ner med en slickepott.
Klicka upp 8 lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö lite vallmofrön/sesamfrön/chiafrön över om du vill.Ställ in i ugnen och grädda i 25 minuter.
Ta ut och låt svalna lite.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.
Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum.
Blanda ihop äggulor, färskost och bakpulvret till en jämn smet.
Vänd ner ost- och äggblandningen i äggvitorna. Vispa inte utan vänd ner med en slickepott.
Klicka upp 8 lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö lite vallmofrön/sesamfrön/chiafrön över om du vill.Ställ in i ugnen och grädda i 25 minuter.
Ta ut och låt svalna lite.
Jenny Jonander says:
Som jag har letat efter ett bröd som passar mig i smaken. Detta var supergott! Jag struntar dock i vinägern, blir jättebra ändå.