Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Öppen omelett med ostronskivling och chili

Inga röster än
Öppen omelett med ostronskivling och chili

Öppen omelett med ostronskivling och chili är en enkel men smakrik rätt som passar perfekt för en snabb LCHF-frukost, lunch eller lättare middag.

Den fluffiga omeletten innehåller sauterad ostronskivling, som ger en djup, umami-rik smak, och skivad chili för en härlig hetta.

Denna kombination skapar en härlig balans mellan milda och starka smaker.

Öppen omelett med ostronskivling och chili | LCHF-arkivet
Öppen omelett med ostronskivling och chili 6

Omeletten är lätt att tillaga och kan varieras med ytterligare ingredienser som spenat, grönkål eller riven ost för extra smak och näring.

Servera den gärna med en fräsch sallad eller lite avokado för en komplett måltid som är både mättande och hälsosam.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 1
Kalorier: 32kcal
Författare: Sophie Björkman

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 5-6 ostronskivlingar delade i mindre bitar
  • ½ st röd chili hackad
  • ½ st tomat hackad
  • 4-5 skivor kalkon skivade tunt
  • 2 st salladslökar skivade
  • Salt och peppar
  • Finriven parmesan
  • Basilika

Instruktioner

  • Blanda ihop äggen med salt och peppar.
  • Stek ostronskivlingen hårt i olivolja, så att den nästan blir lite knaprig.
  • Tillsätt chili, tomat och kalkon, stek en stund till.
  • Häll på äggen så att stekpannan täcks.
  • Låt stelna, men inte så att omeletten känns torr.
  • Lägg på salladslök, basilika och parmesan innan servering.

Näringsinnehåll

Kalorier: 32kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 4g | Fett: 1g | Fiber: 1g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg