Örtbakad laxsida i ugn
Om du tycker om lax och vill tillbringa så lite tid som möjligt i köket, då är örtbakad laxsida i ugn receptet för dig.
Ett otroligt enkelt, men magiskt gott recept som är perfekt för lchf och keto.
När det gäller örterna så är det det helt klart godast med färska örter, men det går att använda torkade om man vill det med.
Citronen kan du även byta ut mot lime om du så önskar.
Sen så förespråkar jag att du använder dig av en stektermometer, för det är så otroligt tråkigt med en övertillagad lax.
Jag vill även passa på att tipsa om ett annat otroligt uppskattat recept på Lax i ugn som du hittar via länken
Här finns inga exakta mått alls här, utan det blir att köra lite på känsla. 🙂
Utrustning
- Stektermometer
Ingredienser
- 1 Laxsida, benfri
- salt
- nymalen svartpeppar
- Hackade färska örter
- 1 st Citron
- 50 g Smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 90 grader och ta fram en ugnsplåt som du lägger ett bakplåtspapper på.
- Salta och peppra laxsidan. Var inte rädd för att använda rätt mycket salt.
- Hacka alla örter och fördela jämnt över laxsidan.
- Skiva citronen och placera ut skivorna ovanpå örterna.
- Lägg smöret ovanpå citronerna, jämnt fördelat över hela laxsidan. Ett tips är att hyvla kylskåpskallt smör.
- Sätt i en stektermometer i mitten av tjockaste delen.
- Ställ in laxen i ugnen och låt den gå till 52-56 grader lite beroende på hur du tycker om din lax.