Örtbakad laxsida

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Om du tycker om lax och vill tillbringa så lite tid som möjligt i köket, då är örtbakad laxsida receptet för dig. Ett otroligt enkelt,…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Örtbakad laxsida
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Om du tycker om lax och vill tillbringa så lite tid som möjligt i köket, då är örtbakad laxsida receptet för dig.
Ett otroligt enkelt, men magiskt gott recept som är perfekt för lchf och keto.
När det gäller örterna så är det det helt klart godast med färska örter, men det går att använda torkade om man vill det med.
Citronen kan du även byta ut mot lime om du så önskar.

Sen så förespråkar jag att du använder dig av en stektermometer, för det är så otroligt tråkigt med en övertillagad lax.

Här finns inga exakta mått alls här, utan det blir att köra lite på känsla. 🙂

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 Laxsida, benfri
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Hackade färska örterDill, persilja, koriander, basilika och så vidare.
 1 st Citron
 50 g Smör
Förslag på tillbehör
 SkogssvampsåsByt ut fonden mot fisk- eller grönsaksfond
Du behöver
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 90 grader och ta fram en ugnsplåt som du lägger ett bakplåtspapper på.

2

Salta och peppra laxsidan. Var inte rädd för att använda rätt mycket salt.

3

Hacka alla örter och fördela jämnt över laxsidan.

Örtbakad laxsida

4

Skiva citronen och placera ut skivorna ovanpå örterna.

Örtbakad laxsida

5

Lägg smöret ovanpå citronerna, jämnt fördelat över hela laxsidan.
Ett tips är att hyvla kylskåpskallt smör.

Örtbakad laxsida

6

Sätt i en stektermometer i mitten av tjockaste delen.

7

Ställ in laxen i ugnen och låt den gå till 52-56 grader lite beroende på hur du tycker om din lax.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Laxsida, benfri
 Salt
 Nymalen svartpeppar
 Hackade färska örterDill, persilja, koriander, basilika och så vidare.
 1 st Citron
 50 g Smör
Förslag på tillbehör
 SkogssvampsåsByt ut fonden mot fisk- eller grönsaksfond
Du behöver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 90 grader och ta fram en ugnsplåt som du lägger ett bakplåtspapper på.

2

Salta och peppra laxsidan. Var inte rädd för att använda rätt mycket salt.

3

Hacka alla örter och fördela jämnt över laxsidan.

Örtbakad laxsida

4

Skiva citronen och placera ut skivorna ovanpå örterna.

Örtbakad laxsida

5

Lägg smöret ovanpå citronerna, jämnt fördelat över hela laxsidan.
Ett tips är att hyvla kylskåpskallt smör.

Örtbakad laxsida

6

Sätt i en stektermometer i mitten av tjockaste delen.

7

Ställ in laxen i ugnen och låt den gå till 52-56 grader lite beroende på hur du tycker om din lax.

Örtbakad laxsida

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida