Ugnsbakad lax finns det massor av olika varianter på och jag tänkte testa en ny variant med parmesan och örter. Visade sig bli en riktigt god måltid.
Vilka örter och hur mycket kan du variera hur mycket du vill, det är bara att testa sig fram lite.
Detta funkar perfekt för dig som äter strikt då det bara innehåller 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.
Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.
Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.
Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.