Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Örtbakad parmesanlax

Inga röster än
Örtbakad parmesanlax

Ugnsbakad lax finns det massor av olika varianter på och jag tänkte testa en ny variant med parmesan och örter. Visade sig bli en riktigt god måltid.

Vilka örter och hur mycket kan du variera hur mycket du vill, det är bara att testa sig fram lite.

Detta funkar perfekt för dig som äter strikt då det bara innehåller 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.
  • Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.
  • Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg