Örtbakad parmesanlax
0
Innehåll
Ugnsbakad lax finns det massor av olika varianter på och jag tänkte testa en ny variant med parmesan och örter. Visade sig bli en riktigt god måltid.
Vilka örter och hur mycket kan du variera hur mycket du vill, det är bara att testa sig fram lite.
Detta funkar perfekt för dig som äter strikt då det bara innehåller 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.
Total tid:
40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g laxfilé
- 3 dl riven parmesanost
- 4 dl crème fraiche
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 msk färsk persilja, hackad
- 1 msk färsk dill, hackad
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad timjan
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.
- Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!