Örtbakad parmesanlax

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ugnsbakad lax finns det massor av olika varianter på och jag tänkte testa en ny variant med parmesan och örter. Visade sig bli en riktigt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Örtbakad parmesanlax
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Ugnsbakad lax finns det massor av olika varianter på och jag tänkte testa en ny variant med parmesan och örter. Visade sig bli en riktigt god måltid.

Vilka örter och hur mycket kan du variera hur mycket du vill, det är bara att testa sig fram lite.

Detta funkar perfekt för dig som äter strikt då det bara innehåller 1,5 gram kolhydrater per 100 gram.

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Laxfilé
 3 dl Parmesanost (Riven)
 4 dl Creme Fraiche
 1 dl Grekisk yoghurt
 1 msk Persilja (hackad)
 1 msk Dill (hackad)
 1 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 0,5 tsk Salt
ANNONS

Gör så här:

1

Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.

3

Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.

5

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Laxfilé
 3 dl Parmesanost (Riven)
 4 dl Creme Fraiche
 1 dl Grekisk yoghurt
 1 msk Persilja (hackad)
 1 msk Dill (hackad)
 1 tsk Basilika
 1 tsk Timjan
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

1

Skär laxen i fyra lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppar på dem.

3

Blanda ihop alla de andra ingredienserna och häll över laxen.

5

Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kärntemperaturen på laxen skall vara 56 grader.

Örtbakad parmesanlax

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida