Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ost och baconchips

4,04 av 26 röster
Ost och baconchips

Bacon och ostchips är helt otroligt lätt att göra och det är bara så otroligt gott med. Helt perfekt snacks för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost.

Använd gärna ekologiskt bacon och en ost som du själv tycker är god.

Recept och bild: Lolas mat

Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 125 g bacon
  • 250 g ost (skivad)

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
  • Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ställ in i ugnen i cirka 7-10 minuter tills det att baconet är krispigt.
  • Ta ut plåten och flytta ihop baconet så det ligger tätt ihop.
  • Lägg den skivade osten ovanpå så att det täcker baconet helt.
  • Ställ in i ugnen igen och kör det tills osten har blivit krispig den med.
  • Ta ut plåten och skär upp i lagom stora bitar. Lägg dem sen på ett galler så får de stelna till lite och bli hårda.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,04 from 26 votes (26 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg