Ost- och broccolibiffar

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 19 röster - Betygsätt

Dessa superenkla och goda ost- och broccolibiffar kräver inte mer än tre huvudingredienser och lite kryddor. Det är den perfekta maträtten att slänga ihop om…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ost- och broccolibiffar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa superenkla och goda ost- och broccolibiffar kräver inte mer än tre huvudingredienser och lite kryddor. Det är den perfekta maträtten att slänga ihop om du får besök av vänner som inte äter kött, eller om du bara vill ha lite extra grönsaker på tallriken. Biffarna kan verkligen förhöja vilken måltid som helst, oavsett om de spelar en huvudroll eller en biroll på tallriken.

Innehållsförteckning

  1. Broccolibiffar med god smak
  2. Hur ska jag servera grönsaksbiffarna?
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Kokt broccoli i all ära, men visst är det roligt att testa nya saker med dina favoritgrönsaker ibland? Med broccolibiffar får du in extra smak på tallriken och dessutom har de en härlig konsistens. Servera biffarna istället för kött eller som tillbehör till köttet. Du bestämmer själv vad du är sugen på. Oavsett så är det de perfekta LCHF-biffarna!

Recept och bild: Bra Mat

Broccolibiffar med god smak

Det bästa med broccolibiffar är att de har så få ingredienser. Kokt broccoli, ägg och riven ost är allt som behövs. Sedan kan du testa olika kryddor efter egen smak, men ofta räcker det med salt, peppar och lite örter.

Som vanligt med maträtter med ost i så har du utrymme att experimentera för att få fram olika smaker. Du kan använda en klassisk goudaost, men du kan även testa olika ostar med mer smak i. På så sätt får broccolibiffarna en ny smak varje gång du tillagar dem.

Hur ska jag servera broccolibiffarna?

Dessa ost- och broccolibiffar går inte av för hackor. Jag vågar nästan lova att det kan bli en ny favorit på tallriken. I biffarna får du gott om fett från ost och ägg, så du kan få en komplett LCHF-måltid med lite sås och en fräsch sallad till. En kall sås bryter dessutom av riktigt gott mot de varma biffarna.

Det godaste är om du serverar grönsaksbiffarna direkt från stekpannan, men det går även bra att värma upp dem dagen efter. På så sätt kan du göra en större sats att ta med dig i matlådan.

Jag rekommenderar att du serverar biffarna med en klassisk ostcrème, för smakerna kommer verkligen att gifta sig i munnen. Ostcrèmen är enkel att göra. Blanda hälften smetana eller grekisk yoghurt och hälften smaksatt färskost. Då får du en kall röra som passar till allt på tallriken och även på buffébordet.

Näringsvärde

Biffarna är riktigt enkla att göra. Det krävs inte mer än 15 minuter innan de är klara och du behöver ingen speciell utrustning för att lyckas i köket. Receptet räcker till 6-8 biffar beroende på hur stora du gör dem. Det blir perfekt till 2 personer om biffarna spelar huvudrollen på tallriken, och till ännu fler personer om du har dem som ett gott grönsakstillbehör.

Ost- och broccolibiffar | LCHF-arkivet

Kostbevakningen visar att biffarna har en bra näringsprofil för LCHF. Här får du 12 gram protein och 9 gram fett per portion.

Dessa superenkla och goda ost- och broccolibiffar kräver inte mer än tre huvudingredienser och lite kryddor.

Till dom kan man servera en jätteenkel ostcrème som du enkelt gör genom att blanda hälften smetana eller grekisk yoghurt och hälften en smaksatt färskost.

Receptet i sig ger cirka 6-8 biffar och räcker till cirka 2 personer om man dessutom serverar en god sallad till.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner

 

Gör så här:

1

Hacka broccolin eller kör den i en matberedare. Det är lite beroende på hur finhackat du vill ha det.

2

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar samt lite örter om du vill ha det.

3

Värm upp en stekpanna och tillsätt lite olja, ghee eller kokosolja.
Klicka ut lagom stora klickar av smeten och jämna till dom lite i pannan.

4

Stek några minuter på varje sida så att dom får en vacker gyllene färg och vänd sedan på dom.
Stek några minuter till.

5

Servera direkt med en god sås och blandsallad till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.9 / 5. Antal röster: 19

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Hacka broccolin eller kör den i en matberedare. Det är lite beroende på hur finhackat du vill ha det.

2

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar samt lite örter om du vill ha det.

3

Värm upp en stekpanna och tillsätt lite olja, ghee eller kokosolja.
Klicka ut lagom stora klickar av smeten och jämna till dom lite i pannan.

4

Stek några minuter på varje sida så att dom får en vacker gyllene färg och vänd sedan på dom.
Stek några minuter till.

5

Servera direkt med en god sås och blandsallad till.

Ost- och broccolibiffar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida