Ost- och chiligratinerad kassler

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 9 röster - Betygsätt

Ost- och chiligratinerad kassler är ett recept som jag kom på när jag hittade en bit kassler i frysen, så efter att kasslern hade tinat…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Ost- och chiligratinerad kassler
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ost- och chiligratinerad kassler är ett recept som jag kom på när jag hittade en bit kassler i frysen, så efter att kasslern hade tinat så var det bara att skrida till verket med ett kasslerrecept. Kassler är gynnsamt för tillagning, då det är enkelt att tillaga och många gånger behöver man inte ens värma upp kasslern på något sätt.

Kassler är minst lika gott kallt som varmt. I detta recept används chili, men mängden styrka är helt upp till dig. Om du vill göra det hela lite mer spännande, så släng även ner lite jalapeños.

Serveringsförslag av kasslerrecept

Några förslag på enkla tillbehör till ett kasslerrecept som detta: smörstekt brysselkål, morot och rödkål samt vitkålsmos och ugnsbakad spetskål.

Lägg upp ett lager av kokta grönsaker eller en sallad på färska grönsaker. Bredvid grönsakerna lägger du skivor av kassler omlott på varandra.

Ta upp sås från ugnsformen och ringla över både grönsaker och kassler. Om du vill ha fler tillbehör på tallriken, så lägg till en snygg hög av vitkålsmos och pudra denna hög med lite chilipulver.

Detta kasslerreceptet är väldigt enkelt, så man kan lägga till fler ingredienser utan att det finns risk för att det blir för mycket av det hela. Till exempel som att lägga till små buketter av blomkål eller broccoli i ugnsformen.

Variation av ditt kasslerrecept

Detta kassler recept har starka inslag och styrkan kan du själv välja. Om rätten ska serveras till barn, så kan det vara bäst att dra ner på styrkan och istället ställa fram kryddor på bordet eller göra en extra sats av enbart såsen och koka upp den med större mängd av chilisås och sambal oelek. Så kan var och en variera styrkan som den önskar.

En enkel variation till detta kasslerrecept, som säkert många uppskattar, är att även lägga in baconskivor mellan varje skiva kassler. Många älskar att lägga till bacon till kött som kyckling och kassler.

Istället för att göra skivor till detta kassler recept, så kan man skära kasslern i mindre tärningar. Börja då med att lägga i såsen och grönsakerna i ugnsformen och häll sedan i kasslertärningarna. För lite mer fett och krydda kan du även lägga i tärningar av bacon.
Vill du sedan servera detta kassler recept lite annorlunda kan du först kanta ugnsformen med buketter av broccoli. Sedan lägga sås och kött i mitten av formen. Eventuellt lägga till en snygg hög med blomkålsris i mitten av formen. Garnera sedan med några tunna paprikaskivor i mitten, så det nästan ser ut som en blomma.

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Kassler
 100 g SpetspaprikaEller annan paprika funkar bra det med.
 1 st Rödlök
 3 deciliter Grädde
 1,50 deciliter Osötad chilisås
 1 msk Sambal Oelek
 200 g Riven ost
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva kasslern i rätt så tunna skivor. Cirka 0,5 cm.
Lägg ut de omlott i en ugnsfast form.

Ost- och chiligratinerad kassler

3

Skiva löken och skär paprikan i bitar.
Lägg ut de över kasslern.

Ost- och chiligratinerad kassler

4

Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och slå det sedan över kasslern och grönsakerna.
Lyft försiktigt på kasslerskivorna så lite sås får åka mellan varje skiva.

Ost- och chiligratinerad kassler

5

Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter tills allt har fått en riktigt vacker färg.
Ta ut och servera.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 9

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Kassler
 100 g SpetspaprikaEller annan paprika funkar bra det med.
 1 st Rödlök
 3 deciliter Grädde
 1,50 deciliter Osötad chilisås
 1 msk Sambal Oelek
 200 g Riven ost
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva kasslern i rätt så tunna skivor. Cirka 0,5 cm.
Lägg ut de omlott i en ugnsfast form.

Ost- och chiligratinerad kassler

3

Skiva löken och skär paprikan i bitar.
Lägg ut de över kasslern.

Ost- och chiligratinerad kassler

4

Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke och slå det sedan över kasslern och grönsakerna.
Lyft försiktigt på kasslerskivorna så lite sås får åka mellan varje skiva.

Ost- och chiligratinerad kassler

5

Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter tills allt har fått en riktigt vacker färg.
Ta ut och servera.

Ost- och chiligratinerad kassler
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida