Det här är ett riktigt enkelt recept på ost- och skinkfylld zucchinirulle som du gör med endast fem ingredienser (och salt & peppar) men det är så läckert!
Perfekt att ha som plockmat eller varför inte som en enklare lunch. Skulle säkert funka som frukost med om man vill det. Välj en ost och skinka som du tycker är gott!
Mängden ost och skinka kan du variera själv lite baserat på hur mycket fyllning du vill ha.
Recept och bild: Retete Gustoase
Sätt ugnen på 180 grader.
Häll upp smeten i en rektangulär ugnsfast form som du har lagt ett bakplåtspapper i. Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter.
Ta ut formen och lägg ut skinka så det täcker hela. Sedan ost ovanpå så att hela täcks.
Rulla sedan ihop allt till en rulle. Kolla på filmen för tips.
Ställ in i ugnen igen i cirka 10 minuter.
Ta ut och skär upp i lagom stora bitar och ät direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Häll upp smeten i en rektangulär ugnsfast form som du har lagt ett bakplåtspapper i. Ställ in i ugnen och grädda i 20 minuter.
Ta ut formen och lägg ut skinka så det täcker hela. Sedan ost ovanpå så att hela täcks.
Rulla sedan ihop allt till en rulle. Kolla på filmen för tips.
Ställ in i ugnen igen i cirka 10 minuter.
Ta ut och skär upp i lagom stora bitar och ät direkt.
Sussie says:
Det var gott men omöjligt att rulla då det blev blött och fastnade
Katrin says:
Hur stora zucchinis använder du? Vikt på ett ungefär vore toppen!