Enkla Ostbröd
22
Här kommer ett enkelt recept på ett gott ostbröd.
Mjuka med lite krispig ost på ovansidan.
Denna sats ger 4 lite mindre ostbröd ca 8-10cm i diameter.
Eller så gör du 3 lite större bröd.
(Dubbla din sats för fler bröd bara)
Brödet kan förvaras i kylen i en påse eller låda med förslutbart lock.
Lika goda att äta dagen efter som nybakade.
Vid fyra gräddade ostbröd: <1 g Kolhydrater per bröd
Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 2 st Ägg (M/L)
- 60 g Riven Ost (tex, mozzarella, cheddar, texmex, parmesan)
- 2 msk Mandelmjöl
- 2 tsk Pofiber
- 1 tsk Fiberhusk / Premium Psyllium
- 1 krm salt
- 1 krm Lökpulver (valfritt)
Instruktioner
- Blanda samman följande ingredienser i en skål med tex en sked eller gaffel och rör om tills du får en lite fastare konsistens.
- Fördela ut fyra runda högar på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och platta ut högarna lite.
- Om du väljer att göra fyra högar så blir ostbrödet ca 8-10 cm i diameter när det är färdiggräddat.
- Skulle du vilja ha ett större bröd så fördelar du bara ut ostsmeten i tre högar på bakplåtspapperet.
- Stoppa in i mitten av ugnen på 175grader i 20 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg.
- Nu är ditt bröd klart att ätas!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Goda och inte speciellt ”äggiga” som jag kan tycka är jobbigt. Slänger i den ost jag har, nu senast Port Salut och parmesan.
Kan man byta ut pofiber mot ngt annat? 🙂