Här kommer ett enkelt recept på ett gott ostbröd.
Mjuka med lite krispig ost på ovansidan.
Denna sats ger 4 lite mindre ostbröd ca 8-10cm i diameter.
Eller så gör du 3 lite större bröd.
(Dubbla din sats för fler bröd bara)
Brödet kan förvaras i kylen i en påse eller låda med förslutbart lock.
Lika goda att äta dagen efter som nybakade.
Vid fyra gräddade ostbröd: <1 g Kolhydrater per bröd
Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan
Blanda samman följande ingredienser i en skål med tex en sked eller gaffel och rör om tills du får en lite fastare konsistens.
Fördela ut fyra runda högar på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och platta ut högarna lite.
Om du väljer att göra fyra högar så blir ostbrödet ca 8-10 cm i diameter när det är färdiggräddat.
Skulle du vilja ha ett större bröd så fördelar du bara ut ostsmeten i tre högar på bakplåtspapperet.
Stoppa in i mitten av ugnen på 175grader i 20 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg.
Nu är ditt bröd klart att ätas!
TIPS! Detta bröd är supergott att använda till räkmacka.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda samman följande ingredienser i en skål med tex en sked eller gaffel och rör om tills du får en lite fastare konsistens.
Fördela ut fyra runda högar på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och platta ut högarna lite.
Om du väljer att göra fyra högar så blir ostbrödet ca 8-10 cm i diameter när det är färdiggräddat.
Skulle du vilja ha ett större bröd så fördelar du bara ut ostsmeten i tre högar på bakplåtspapperet.
Stoppa in i mitten av ugnen på 175grader i 20 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg.
Nu är ditt bröd klart att ätas!
TIPS! Detta bröd är supergott att använda till räkmacka.
Annafia says:
Så enkla och super goda. En favorit hos hela familjen
Ingrid Allberg says:
Jättegoda bröd, och enkla! Det som tar tid är att riva osten. Jag gillar vallmofrön så det fick det bli ovanpå.