Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Enkla Ostbröd

4,88 av 8 röster
Enkla Ostbröd

Här kommer ett enkelt recept på ett gott ostbröd.
Mjuka med lite krispig ost på ovansidan.
Denna sats ger 4 lite mindre ostbröd ca 8-10cm i diameter.
Eller så gör du 3 lite större bröd.
(Dubbla din sats för fler bröd bara)
Brödet kan förvaras i kylen i en påse eller låda med förslutbart lock.
Lika goda att äta dagen efter som nybakade.

Vid fyra gräddade ostbröd: <1 g Kolhydrater per bröd

Besök gärna mitt instagramkonto för fler härliga tips och recept.
@lchf_morsan

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lchf Morsan

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda samman följande ingredienser i en skål med tex en sked eller gaffel och rör om tills du får en lite fastare konsistens.
    Ostbröd
  • Fördela ut fyra runda högar på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och platta ut högarna lite.
    Ostbröd
  • Om du väljer att göra fyra högar så blir ostbrödet ca 8-10 cm i diameter när det är färdiggräddat.
  • Skulle du vilja ha ett större bröd så fördelar du bara ut ostsmeten i tre högar på bakplåtspapperet.
  • Stoppa in i mitten av ugnen på 175grader i 20 minuter, tills brödet börjar få lite gyllenbrun färg.
    Ostbröd
  • Nu är ditt bröd klart att ätas!

Lycka Till !

  • TIPS! Detta bröd är supergott att använda till räkmacka.
    Ostbröd
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Enkla Ostbröd”

  1. 5 stars
    Goda och inte speciellt ”äggiga” som jag kan tycka är jobbigt. Slänger i den ost jag har, nu senast Port Salut och parmesan.

4,88 from 8 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg