Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ostchips med löjrom och smetana

5 av 2 röster
Ostchips med löjrom och smetana

Är du sugen på riktigt lyxigt tilltugg, eller en god förrätt som passar ypperligt till ett glas champagne? Då ska du testa på att göra dessa ostchips med löjrom och smetana.

Du behöver självklart inte använda löjrom om du tycker att det är för dyrt, utan kan använda någon annan typ av rom om du vill. Sikrom är ett bra alternativ eller kanske forellrom.

Har du inte smetana, så kan du istället ta crème fraiche, men just till detta så är smetana absolut godast.

Ostchips med löjrom och smetana | LCHF-arkivet

När det gäller osten, så kan du testa lite olika sorters ost. Jag testade med enbart Västerbottensost först, men tyckte att det blir lite för markant smak av osten då, vilket tog över helt så att man inte smakade löjrommen.
Jag tyckte att det blev mycket bättre när jag tog hälften Västerbottensost och hälften en mild ost, typ hushållsost.

Vill du få till lika stora, runda ostchips, så använd en muffinsform i silikon där du placerar den rivna osten. Då smälter den ut i botten och du får lika stora chips.

Jag har inte angett några mängder alls, då det är en smaksak hur mycket man vill ha på varje ostchips.

Total tid: 15 minuter
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Ta en muffinsform och lägg cirka 1 msk riven ost i botten av varje hål.
  • Ställ in i ugnen och grädda tills det att osten har fått färg och blivit lite åt det krispiga hållet. Cirka 7-12 minuter beroende på din ugn.Det ska inte bara vara smält ost, utan den ska vara tillagad, dvs ha fått lite gyllene färg.
  • Ta ut ostchipsen och låt dom svalna. Lyft sedan ur dom försiktigt ur muffinsformen och lägg dom på ett hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
  • Lägg sedan på en liten klick smetana och en klick löjrom på varje ostchips.Garnera med en liten dillvippa och en liten liten bit citron utan skal.
  • Ställ fram och låt gästerna gå och plocka.Avnjutes med ett gott glas champagne eller ett torrt vin.
    ostchips med lojrom3
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Ostchips med löjrom och smetana”

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg