Ostchips med löjrom och smetana

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Är du sugen på riktigt lyxigt tilltugg, eller en god förrätt som passar ypperligt till ett glas champagne? Då ska du testa på att göra…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ostchips med löjrom och smetana
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Är du sugen på riktigt lyxigt tilltugg, eller en god förrätt som passar ypperligt till ett glas champagne? Då ska du testa på att göra dessa ostchips med löjrom och smetana.

Du behöver självklart inte använda löjrom om du tycker att det är för dyrt, utan kan använda någon annan typ av rom om du vill. Sikrom är ett bra alternativ eller kanske forellrom.

Har du inte smetana, så kan du istället ta crème fraiche, men just till detta så är smetana absolut godast.

ostchips med lojrom2 Ostchips med löjrom och smetana

När det gäller osten, så kan du testa lite olika sorters ost. Jag testade med enbart Västerbottensost först, men tyckte att det blir lite för markant smak av osten då, vilket tog över helt så att man inte smakade löjrommen.
Jag tyckte att det blev mycket bättre när jag tog hälften Västerbottensost och hälften en mild ost, typ hushållsost.

Vill du få till lika stora, runda ostchips, så använd en muffinsform i silikon där du placerar den rivna osten. Då smälter den ut i botten och du får lika stora chips.

Jag har inte angett några mängder alls, då det är en smaksak hur mycket man vill ha på varje ostchips.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 Riven ost
 LöjromEller annan rom/kaviar som passar dig.
 Färsk dill

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Ta en muffinsform och lägg cirka 1 msk riven ost i botten av varje hål.

3

Ställ in i ugnen och grädda tills det att osten har fått färg och blivit lite åt det krispiga hållet. Cirka 7-12 minuter beroende på din ugn.

Det ska inte bara vara smält ost, utan den ska vara tillagad, dvs ha fått lite gyllene färg.

4

Ta ut ostchipsen och låt dom svalna.
Lyft sedan ur dom försiktigt ur muffinsformen och lägg dom på ett hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.

5

Lägg sedan på en liten klick smetana och en klick löjrom på varje ostchips.

Garnera med en liten dillvippa och en liten liten bit citron utan skal.

6

Ställ fram och låt gästerna gå och plocka.

Avnjutes med ett gott glas champagne eller ett torrt vin.

ostchips med lojrom3

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 Riven ost
 LöjromEller annan rom/kaviar som passar dig.
 Färsk dill

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Ta en muffinsform och lägg cirka 1 msk riven ost i botten av varje hål.

3

Ställ in i ugnen och grädda tills det att osten har fått färg och blivit lite åt det krispiga hållet. Cirka 7-12 minuter beroende på din ugn.

Det ska inte bara vara smält ost, utan den ska vara tillagad, dvs ha fått lite gyllene färg.

4

Ta ut ostchipsen och låt dom svalna.
Lyft sedan ur dom försiktigt ur muffinsformen och lägg dom på ett hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.

5

Lägg sedan på en liten klick smetana och en klick löjrom på varje ostchips.

Garnera med en liten dillvippa och en liten liten bit citron utan skal.

6

Ställ fram och låt gästerna gå och plocka.

Avnjutes med ett gott glas champagne eller ett torrt vin.

ostchips med lojrom3

Ostchips med löjrom och smetana
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida