Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ostchips med romröra

3,12 av 17 röster
Ostchips med romröra

Ostchips med romröra är det där lite mer myxiga snackset som man mer än gärna tar och äter i sällskap med ett glas torrt vitt vin.
Helst av allt så använder jag mig av löjrom, men när ekonomin eller tillgången inte finns, då brukar jag nöja mig med stenbitsrom.
Jag anger inga mängder här utan man får blanda ihop sin egen blandning som man tycker är lagom.
Vi brukar ställa fram skålar med de olika tillbehören och sen får var och en blanda ihop sin egen blandning i en skål.
Sen så dippar man sina ostchips.

Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Ostchips

Romröra

Instruktioner

Ostchips

  • Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).
  • Lägg små högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper på. Lägg på lite hackad dill.
  • Ställ in i ugnen och grädda de i 8-12 minuter. Se till att hålla koll så de inte bränns, men de ska ju ändå få lite färg. Tiden varierar beroende på ostsort.
  • Ta ut och låt svalna. De stelnar till lite när de får svalna dessutom.

Romröran

  • Häll upp de olika ingredienserna i egna skålar.
  • Låt alla blanda ihop sin egen perfekta smakblandning. Det kanske finns andra smaksättare/kryddor som ni vill använda, men jag tycker att det räcker rätt så bra med smetana, rom, hackad rödlök och lite citron.
  • Servera med ostchipsen.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,12 from 17 votes (17 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg