Ostchips med romröra är det där lite mer myxiga snackset som man mer än gärna tar och äter i sällskap med ett glas torrt vitt vin.
Helst av allt så använder jag mig av löjrom, men när ekonomin eller tillgången inte finns, då brukar jag nöja mig med stenbitsrom.
Jag anger inga mängder här utan man får blanda ihop sin egen blandning som man tycker är lagom.
Vi brukar ställa fram skålar med de olika tillbehören och sen får var och en blanda ihop sin egen blandning i en skål.
Sen så dippar man sina ostchips.
Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).
Lägg små högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper på.
Lägg på lite hackad dill.
Ställ in i ugnen och grädda de i 8-12 minuter. Se till att hålla koll så de inte bränns, men de ska ju ändå få lite färg.
Tiden varierar beroende på ostsort.
Ta ut och låt svalna.
De stelnar till lite när de får svalna dessutom.
Häll upp de olika ingredienserna i egna skålar.
Servera med ostchipsen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).
Lägg små högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper på.
Lägg på lite hackad dill.
Ställ in i ugnen och grädda de i 8-12 minuter. Se till att hålla koll så de inte bränns, men de ska ju ändå få lite färg.
Tiden varierar beroende på ostsort.
Ta ut och låt svalna.
De stelnar till lite när de får svalna dessutom.
Häll upp de olika ingredienserna i egna skålar.
Servera med ostchipsen.