Ostchips med romröra

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 33 röster - Betygsätt

Ostchips med romröra är det där lite mer myxiga snackset som man mer än gärna tar och äter i sällskap med ett glas torrt vitt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ostchips med romröra
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ostchips med romröra är det där lite mer myxiga snackset som man mer än gärna tar och äter i sällskap med ett glas torrt vitt vin.
Helst av allt så använder jag mig av löjrom, men när ekonomin eller tillgången inte finns, då brukar jag nöja mig med stenbitsrom.
Jag anger inga mängder här utan man får blanda ihop sin egen blandning som man tycker är lagom.
Vi brukar ställa fram skålar med de olika tillbehören och sen får var och en blanda ihop sin egen blandning i en skål.
Sen så dippar man sina ostchips.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Ostchips
 Riven ostDet går bra att hyvla med, men lättare att få runda fina chips med riven ost.
 DillEfter smak
Romröra
 RomLöjrom, stenbitsrom eller annan rom du tycker om.
 Finhackad rödlök
 Citronklyftor

 

Gör så här:

Ostchips
1

Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).

2

Lägg små högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper på.
Lägg på lite hackad dill.

3

Ställ in i ugnen och grädda de i 8-12 minuter. Se till att hålla koll så de inte bränns, men de ska ju ändå få lite färg.
Tiden varierar beroende på ostsort.

4

Ta ut och låt svalna.
De stelnar till lite när de får svalna dessutom.

Romröran
5

Häll upp de olika ingredienserna i egna skålar.

6

Låt alla blanda ihop sin egen perfekta smakblandning. Det kanske finns andra smaksättare/kryddor som ni vill använda, men jag tycker att det räcker rätt så bra med smetana, rom, hackad rödlök och lite citron.

7

Servera med ostchipsen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 33

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ostchips
 Riven ostDet går bra att hyvla med, men lättare att få runda fina chips med riven ost.
 DillEfter smak
Romröra
 RomLöjrom, stenbitsrom eller annan rom du tycker om.
 Finhackad rödlök
 Citronklyftor

Instruktioner

Ostchips
1

Sätt ugnen på 215 grader (varmluft).

2

Lägg små högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper på.
Lägg på lite hackad dill.

3

Ställ in i ugnen och grädda de i 8-12 minuter. Se till att hålla koll så de inte bränns, men de ska ju ändå få lite färg.
Tiden varierar beroende på ostsort.

4

Ta ut och låt svalna.
De stelnar till lite när de får svalna dessutom.

Romröran
5

Häll upp de olika ingredienserna i egna skålar.

6

Låt alla blanda ihop sin egen perfekta smakblandning. Det kanske finns andra smaksättare/kryddor som ni vill använda, men jag tycker att det räcker rätt så bra med smetana, rom, hackad rödlök och lite citron.

7

Servera med ostchipsen.

Ostchips med romröra
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida