Ostchips

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 55 röster - Betygsätt

Ostchips är ett perfekt alternativ till vanliga chips om man vill ha något gott och krispigt att tugga på. Man kan även variera smaksättningen genom…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ostchips
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min

Beskrivning - Information

Ostchips är ett perfekt alternativ till vanliga chips om man vill ha något gott och krispigt att tugga på. Man kan även variera smaksättningen genom att använda olika kryddor eller bara olika sorters ost.

Ingredienser

Mängd10 Portioner

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

3

Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.

4

Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.

5

Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .

6

OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.

7

När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 55

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.

3

Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.

4

Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.

5

Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .

6

OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.

7

När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.

Ostchips

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida