Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ostchips

3,80 av 35 röster
Ostchips

Ostchips är ett perfekt alternativ till vanliga chips om man vill ha något gott och krispigt att tugga på. Man kan även variera smaksättningen genom att använda olika kryddor eller bara olika sorters ost.

Total tid: 15 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
  • Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.
  • Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.
  • Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .
  • OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.
  • När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 kommentarer till “Ostchips”

3,80 from 35 votes (34 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg