Ostchips är ett perfekt alternativ till vanliga chips om man vill ha något gott och krispigt att tugga på. Man kan även variera smaksättningen genom att använda olika kryddor eller bara olika sorters ost.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.
Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.
Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .
OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.
När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.
Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.
Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .
OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.
När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.