Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås, hur gott låter inte det liksom? Detta är ett recept som funkar precis lika bra som en vardagsmiddag som till…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
ostfylld baconlindad kycklingfile Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås, hur gott låter inte det liksom?

Detta är ett recept som funkar precis lika bra som en vardagsmiddag som till en lite festligare måltid.
Serverar man ett gott vin till och lite goda tillbehör, så blir det en riktigt lyxig middag.

Sen kan man äta resterna dagen efter till lunch, helt perfekt!

Vill du hellre ha ett recept som inte ligger och simmar i sås, måste du spana in mitt recept på baconlindad kycklingfilé i ugn.

Recept och bilder: Susanne

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Kycklingen
 200 g FärskostVälj en smak du tycker om. Chili eller kanske örter och vitlök. Naturell funkar bra det med.
 280 g Bacon2 paket.
 Smör till stekning
Såsen
 5 deciliter Grädde
 100 g Färskost
 2 msk Kycklingfond, koncentrread
 1 msk Tamarisoja
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.
ANNONS

 

Gör så här:

Kycklingen
1

Putsa kycklingfiléerna och salta och peppra dom runt om.

2

Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare så att inte baconet öppnar upp sig när du ska bryna dom.

3

Bryn kycklingen runt om i smör. Några minuter på varje sida räcker.

4

Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.

Gräddsåsen
5

Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt det brynta smöret vara grunden till såsen.

6

Tillsätt vispgrädde, färskost, kycklingfond och tamarisoja.
Salta och peppra.
Låt koka upp lite snabbt så att alla ingredienser blandas.

7

Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.

8

Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kycklingen
 200 g FärskostVälj en smak du tycker om. Chili eller kanske örter och vitlök. Naturell funkar bra det med.
 280 g Bacon2 paket.
 Smör till stekning
Såsen
 5 deciliter Grädde
 100 g Färskost
 2 msk Kycklingfond, koncentrread
 1 msk Tamarisoja
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.

Instruktioner

Kycklingen
1

Putsa kycklingfiléerna och salta och peppra dom runt om.

2

Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare så att inte baconet öppnar upp sig när du ska bryna dom.

3

Bryn kycklingen runt om i smör. Några minuter på varje sida räcker.

4

Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.

Gräddsåsen
5

Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt det brynta smöret vara grunden till såsen.

6

Tillsätt vispgrädde, färskost, kycklingfond och tamarisoja.
Salta och peppra.
Låt koka upp lite snabbt så att alla ingredienser blandas.

7

Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.

8

Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter.

Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Profilbild för Rebecca Fendell
    Rebecca Fendell says:

    Supergott!!! Istället för färskost så tog jag creme fraiche, men det blev otroligt gott ändå! Åt kycklingen med broccoliris. Blir fler gånger hädanefter!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida