Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås, hur gott låter inte det liksom?
Detta är ett recept som funkar precis lika bra som en vardagsmiddag som till en lite festligare måltid.
Serverar man ett gott vin till och lite goda tillbehör, så blir det en riktigt lyxig middag.
Sen kan man äta resterna dagen efter till lunch, helt perfekt!
Vill du hellre ha ett recept som inte ligger och simmar i sås, måste du spana in mitt recept på baconlindad kycklingfilé i ugn.
Recept och bilder: Susanne
Putsa kycklingfiléerna och salta och peppra dom runt om.
Skär ett snitt i kycklingen som nästan går igenom hela filén, men lämna så att det ändå håller ihop.
Fyll snittet med färskost.
Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare så att inte baconet öppnar upp sig när du ska bryna dom.
Bryn kycklingen runt om i smör. Några minuter på varje sida räcker.
Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.
Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt det brynta smöret vara grunden till såsen.
Tillsätt vispgrädde, färskost, kycklingfond och tamarisoja.
Salta och peppra.
Låt koka upp lite snabbt så att alla ingredienser blandas.
Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Putsa kycklingfiléerna och salta och peppra dom runt om.
Skär ett snitt i kycklingen som nästan går igenom hela filén, men lämna så att det ändå håller ihop.
Fyll snittet med färskost.
Linda baconet runt filéerna och fäst med tandpetare så att inte baconet öppnar upp sig när du ska bryna dom.
Bryn kycklingen runt om i smör. Några minuter på varje sida räcker.
Lägg därefter kycklingen i en ugnsform.
Spara det brynta smöret till gräddsåsen.
Använd samma stekpanna som till kycklingen och låt det brynta smöret vara grunden till såsen.
Tillsätt vispgrädde, färskost, kycklingfond och tamarisoja.
Salta och peppra.
Låt koka upp lite snabbt så att alla ingredienser blandas.
Häll såsen i ugnsformen över kycklingen.
Ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20-25 minuter.