Dessa ostfyllda baconlindade champinjonerna är ett helt magiskt och gott tillbehör som passar perfekt om du äter lchf eller keto, eller ja, man kan ju äta de som en aptitretare eller bara som snacks på kvällen om man känner för det.
Oavsett hur du väljer att inmundiga dessa läckerbitar så kommer du absolut inte bli besviken.
När det gäller osten, så kan du välja att variera smaken lite. I detta fallet så användes färskost med vitlök och örter.
Vill du få innehållet lite mer krämigt, så blanda ner lite riven ost i färskosten med.
Dessa kan du dessutom tillaga på grillen om du känner för det och det kan jag varmt rekommendera så att du får den härliga grillsmaken på det. Ett perfekt grillat tillbehör till sommaren!
Recept och bild: Alla goda ting
Sätt ugnen på 200°C eller tänd grillen.
Ta bort foten ur champinjonerna och gröp eventuellt ur lite om det är dåligt med plats.
Blanda ihop din fyllning om du vill piffa till den lite, dvs smaksätt din färskost lite extra om du vill.
Fyll sedan varje svamp med ostfyllning.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper om du ska köra de i ugnen.
Ställ in i ugnen eller lägg de på grillen och tillaga i cirka 10 minuter.
Om du grillar, se till att vända på svamparna så att de blir grillade överallt.
Ta ut och lägg upp på ett fat och servera direkt som de är eller som tillbehör till något gott kött.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C eller tänd grillen.
Ta bort foten ur champinjonerna och gröp eventuellt ur lite om det är dåligt med plats.
Blanda ihop din fyllning om du vill piffa till den lite, dvs smaksätt din färskost lite extra om du vill.
Fyll sedan varje svamp med ostfyllning.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper om du ska köra de i ugnen.
Ställ in i ugnen eller lägg de på grillen och tillaga i cirka 10 minuter.
Om du grillar, se till att vända på svamparna så att de blir grillade överallt.
Ta ut och lägg upp på ett fat och servera direkt som de är eller som tillbehör till något gott kött.