Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ostgratinerad brysselkål med bacon

4,41 av 5 röster
Ostgratinerad brysselkål med bacon

Ostgratinerad brysselkål med bacon är en otroligt lätt och god rätt som du kan äta precis som den är eller så har du den som tillbehör till kött.

Här kan du testa på att blanda olika sorters ost och på så vis förändra smakerna en hel del. Sen om du vill experimentera lite extra, så kan du tillsätta lite olika varianter av färska örter.

Total tid: 23 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att strimla baconet och knapersteka det. Lägg det åt sidan en stund.
  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Rensa brysselkålen (ta bort yttersta bladen om de är dåliga).
  • Ta fram en ugnstålig stekpanna och smält smöret. Fräs brysselkålen och hackad schalottenlök i smöret. Salta, peppra och ha i vitlök och paprikapulver. Rör om då och då i cirka fem minuter. Slå på grädden och låt puttra några minuter.
  • Ta stekpannan åt sidan och strö över osten och baconet jämnt i pannan. Ställ in pannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter.Vill du hellre flytta över innehållet i en ugnsfast form, så funkar det precis lika bra.
  • Ta ut och strö lite hackad persilja över och peppra lite färskmalen peppar över det hela.
  • Servera som tillbehör eller njut av gratängen som den är.
    Ostgratinerad brysselkål med bacon | LCHF-arkivet
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,41 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg