Ostgratinerad falukorv med broccolimos

10
Innehåll
Alltid trevligt att kunna lyxa till det med något enkelt. Detta var något som hela familjen tyckte var mycket gott.
Detta receptet går att variera precis som du vill.
Måtten kan vara lite tokiga, då jag gick mest på känsla när jag gjorde detta. Men, ni får en fingervisning och om det är något ni känner att ni vill ha mer av, så är det bara att gå på känslan.
Ett annat, väldigt klassiskt recept med falukorv, som alltid funkar och ät gott, det är Korv stroganoff. Har du inte testat mitt receptet någon gång, så gör det!
Total tid:
1 timme
Servings: 4
Ingredienser
- 1 st Falukorvsring gärna hög kötthalt
- 0,5 st Zucchini
- 1,5 dl Tex Mex salsasås utan socker
- 600 g Fryst broccoli (färsk funkar fint)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 dl Grädde
- 3 dl Riven ost
- 10 st Små tomater
Instructions
- Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
- Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blir mjuk.
- Skär skåror längs hela falukorven, jag skar ganska smala ”skivor”. Lägg t.ex. en träslev framför korven där kniven går ner, så råkar du inte skära igenom korven och det blir jämna och fina skåror.
- Lägg försiktigt falukorven i mitten av gratängformen på broccolimoset.
- Skär smala skivor zucchini och dela dom till halvmånar. Stoppa ner en zucchinimåne i varje falukorvsskåra.
- Placera tex-mex såsen längs falukorvs-ryggen.
- Smula över rejält med riven ost över korven.
- Dela ett gäng små tomater och placera ut runt korven. In i ugnen i ca 30 min. Tills osten smält och fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Mycket gott, enkelt och snabbt 🙂