Ostgratinerade blåmusslor

star iconstar iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Dessa ostgratinerade blåmusslorna är ju något som du kan ha till förrätt, eller varför inte på en skaldjursbuffé tillsammans med lite räkor och aioli? Hälften…

Läs mer 0 kommentarer
Ostgratinerade blåmusslor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Dessa ostgratinerade blåmusslorna är ju något som du kan ha till förrätt, eller varför inte på en skaldjursbuffé tillsammans med lite räkor och aioli?
Hälften är gratinerade med smör och parmesanost och hälften med gorgonzola.
Om du inte vill använda gorgonzola eller parmesanost, då kan du ta en annan ost. Jag skulle lätt kunna tänka mig att använda t ex St. Agur till detta eller Västerbottensost.

Du kan läsa mer om att koka musslor hos ICA.

Recept och bild: Sockertjocken

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 kg Blåmusslor, färska
 1 dl Vatten
 50 g Smör
 30 g Finriven parmesanost
 75 g Gorgonzola

Gör så här:

1

Börja med att skölja och skrubba bort smuts från musslorna. Dra även bort "skägget".
Om det är några som är öppna, knacka de lite mot diskbänken. Om de inte stänger sig, då skall de slängas för då är det med stor sannolikhet döda.
Om det är musslor som skalet gått sönder på så skall även de kasseras.

2

Koka upp vattnet och lägg i musslorna.
Lägg på ett lock och skaka om lite då och då.
Låt koka cirka 3-4 minuter totalt.

3

Ta upp musslorna och ta bort locket av skalet.
Lägg ut musslorna på en plåt eller ugnsfast form.

4

Blanda ihop smör och parmesanost.
Fördela det över hälften av musslorna.

5

Fördela sedan gorgonzolan jämnt över de resterande musslorna.

6

Ställ in i ugnen på 225 grader och gratinera tills smör och ost har smält, cirka 2 minuter.

7

Ta ut och servera direkt!

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Blåmusslor, färska
 1 dl Vatten
 50 g Smör
 30 g Finriven parmesanost
 75 g Gorgonzola

Instruktioner

1

Börja med att skölja och skrubba bort smuts från musslorna. Dra även bort "skägget".
Om det är några som är öppna, knacka de lite mot diskbänken. Om de inte stänger sig, då skall de slängas för då är det med stor sannolikhet döda.
Om det är musslor som skalet gått sönder på så skall även de kasseras.

2

Koka upp vattnet och lägg i musslorna.
Lägg på ett lock och skaka om lite då och då.
Låt koka cirka 3-4 minuter totalt.

3

Ta upp musslorna och ta bort locket av skalet.
Lägg ut musslorna på en plåt eller ugnsfast form.

4

Blanda ihop smör och parmesanost.
Fördela det över hälften av musslorna.

5

Fördela sedan gorgonzolan jämnt över de resterande musslorna.

6

Ställ in i ugnen på 225 grader och gratinera tills smör och ost har smält, cirka 2 minuter.

7

Ta ut och servera direkt!

Ostgratinerade blåmusslor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida