Dessa ostgratinerade blåmusslorna är ju något som du kan ha till förrätt, eller varför inte på en skaldjursbuffé tillsammans med lite räkor och aioli?
Hälften är gratinerade med smör och parmesanost och hälften med gorgonzola.
Om du inte vill använda gorgonzola eller parmesanost, då kan du ta en annan ost. Jag skulle lätt kunna tänka mig att använda t ex St. Agur till detta eller Västerbottensost.
Du kan läsa mer om att koka musslor hos ICA.
Recept och bild: Sockertjocken
Börja med att skölja och skrubba bort smuts från musslorna. Dra även bort "skägget".
Om det är några som är öppna, knacka de lite mot diskbänken. Om de inte stänger sig, då skall de slängas för då är det med stor sannolikhet döda.
Om det är musslor som skalet gått sönder på så skall även de kasseras.
Koka upp vattnet och lägg i musslorna.
Lägg på ett lock och skaka om lite då och då.
Låt koka cirka 3-4 minuter totalt.
Ta upp musslorna och ta bort locket av skalet.
Lägg ut musslorna på en plåt eller ugnsfast form.
Blanda ihop smör och parmesanost.
Fördela det över hälften av musslorna.
Fördela sedan gorgonzolan jämnt över de resterande musslorna.
Ställ in i ugnen på 225 grader och gratinera tills smör och ost har smält, cirka 2 minuter.
Ta ut och servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att skölja och skrubba bort smuts från musslorna. Dra även bort "skägget".
Om det är några som är öppna, knacka de lite mot diskbänken. Om de inte stänger sig, då skall de slängas för då är det med stor sannolikhet döda.
Om det är musslor som skalet gått sönder på så skall även de kasseras.
Koka upp vattnet och lägg i musslorna.
Lägg på ett lock och skaka om lite då och då.
Låt koka cirka 3-4 minuter totalt.
Ta upp musslorna och ta bort locket av skalet.
Lägg ut musslorna på en plåt eller ugnsfast form.
Blanda ihop smör och parmesanost.
Fördela det över hälften av musslorna.
Fördela sedan gorgonzolan jämnt över de resterande musslorna.
Ställ in i ugnen på 225 grader och gratinera tills smör och ost har smält, cirka 2 minuter.
Ta ut och servera direkt!