Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ostgratinerade blåmusslor

2 av 1 röst
Ostgratinerade blåmusslor

Dessa ostgratinerade blåmusslorna är ju något som du kan ha till förrätt, eller varför inte på en skaldjursbuffé tillsammans med lite räkor och aioli?
Hälften är gratinerade med smör och parmesanost och hälften med gorgonzola.
Om du inte vill använda gorgonzola eller parmesanost, då kan du ta en annan ost. Jag skulle lätt kunna tänka mig att använda t ex St. Agur till detta eller Västerbottensost.

Du kan läsa mer om att koka musslor hos ICA.

Recept och bild: Sockertjocken

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att skölja och skrubba bort smuts från musslorna. Dra även bort ”skägget”. Om det är några som är öppna, knacka de lite mot diskbänken. Om de inte stänger sig, då skall de slängas för då är det med stor sannolikhet döda. Om det är musslor som skalet gått sönder på så skall även de kasseras.
  • Koka upp vattnet och lägg i musslorna. Lägg på ett lock och skaka om lite då och då. Låt koka cirka 3-4 minuter totalt.
  • Ta upp musslorna och ta bort locket av skalet. Lägg ut musslorna på en plåt eller ugnsfast form.
  • Blanda ihop smör och parmesanost. Fördela det över hälften av musslorna.
  • Fördela sedan gorgonzolan jämnt över de resterande musslorna.
  • Ställ in i ugnen på 225 grader och gratinera tills smör och ost har smält, cirka 2 minuter.
  • Ta ut och servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
2 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg