Hoppa till innehåll

Ostgratinerade haricots verts

Inga röster än
Sparat av: st
Ostgratinerade haricots verts

Ostgratinerade haricots verts är ett otroligt enkelt, men ack så gott tillbehör som är perfekt för dig som äter lchf eller keto.

Jag väljer att använda frusna haricots verts, då det är det som jag i stort sett alltid har hemma i frysen och det går allt så himla mycket lättare.
Den stora skillnaden mot att använda färska bönor är att de frusna är blancherade, så man behöver inte blanchera eller förtillaga bönorna innan. Du kan självklart använda färska bönor om du hellre vill det, men då behöver du blanchera dom några minuter först.

Ostgratinerade haricots verts | LCHF-arkivet

Har du en airfryer, så kan du självklart tillaga dina ostgratinerade haricots verts i den istället. Kör då på 180°C och använd en ugnsfast form som passar i din airfryer.

Tycker du om fetaost, så kan du istället testa på mitt recept Haricots verts i ugn med fetaost.

Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och täck en ugnsfast form med lite bakplåtspapper. (inget måste, men då slipper du en massa smält ost som fastnar i formen)
  • Blanda haricots verts, olivolja, vitlök, salt och svartpeppar tillsammans i en stor skål.
  • Lägg de gröna bönorna i ugnsformen.
  • Fördela riven parmesanost och riven mozzarella över det hela.
  • Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 20 minuter tills det att osten har smält och fått fin färg.
  • Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.
    Ostgratinerade haricots verts | LCHF-arkivet
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Ostgratinerade haricots verts”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg