Ostgratinerade haricots verts
Ostgratinerade haricots verts är ett otroligt enkelt, men ack så gott tillbehör som är perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Jag väljer att använda frusna haricots verts, då det är det som jag i stort sett alltid har hemma i frysen och det går allt så himla mycket lättare.
Den stora skillnaden mot att använda färska bönor är att de frusna är blancherade, så man behöver inte blanchera eller förtillaga bönorna innan. Du kan självklart använda färska bönor om du hellre vill det, men då behöver du blanchera dom några minuter först.
Har du en airfryer, så kan du självklart tillaga dina ostgratinerade haricots verts i den istället. Kör då på 180°C och använd en ugnsfast form som passar i din airfryer.
Tycker du om fetaost, så kan du istället testa på mitt recept Haricots verts i ugn med fetaost.
Ingredienser
- 450 g Haricots verts
- 2 msk Olivolja
- 3 st Vitlöksklyftor, hackade/rivna
- 1 tsk Flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 1 dl Riven parmesanost
- 2,5 dl Riven mozzarellaost
- 1 msk Pressad citron
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och täck en ugnsfast form med lite bakplåtspapper. (inget måste, men då slipper du en massa smält ost som fastnar i formen)
- Lägg de gröna bönorna i ugnsformen.
- Fördela riven parmesanost och riven mozzarella över det hela.
- Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 20 minuter tills det att osten har smält och fått fin färg.
- Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.
Hej!
Tinar du haricots verts innan tillagning? Eller kör du dom frysta?
Hälsningar Maud
Jag tycker inte att dom behöver tinas, utan jag kör dom frysta som dom är. 🙂