Ostgratinerade haricots verts är ett otroligt enkelt, men ack så gott tillbehör som är perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Jag väljer att använda frusna haricots verts, då det är det som jag i stort sett alltid har hemma i frysen och det går allt så himla mycket lättare.
Den stora skillnaden mot att använda färska bönor är att de frusna är blancherade, så man behöver inte blanchera eller förtillaga bönorna innan. Du kan självklart använda färska bönor om du hellre vill det, men då behöver du blanchera dom några minuter först.
Har du en airfryer, så kan du självklart tillaga dina ostgratinerade haricots verts i den istället. Kör då på 180°C och använd en ugnsfast form som passar i din airfryer.
Tycker du om fetaost, så kan du istället testa på mitt recept Haricots verts i ugn med fetaost.
Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och täck en ugnsfast form med lite bakplåtspapper. (inget måste, men då slipper du en massa smält ost som fastnar i formen)
Blanda haricots verts, olivolja, vitlök, salt och svartpeppar tillsammans i en stor skål.
Lägg de gröna bönorna i ugnsformen.
Fördela riven parmesanost och riven mozzarella över det hela.
Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 20 minuter tills det att osten har smält och fått fin färg.
Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och täck en ugnsfast form med lite bakplåtspapper. (inget måste, men då slipper du en massa smält ost som fastnar i formen)
Blanda haricots verts, olivolja, vitlök, salt och svartpeppar tillsammans i en stor skål.
Lägg de gröna bönorna i ugnsformen.
Fördela riven parmesanost och riven mozzarella över det hela.
Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 20 minuter tills det att osten har smält och fått fin färg.
Ta ut och pressa lite citron över och servera direkt.
Noor says:
Gott