Ostiga kycklingbiffar

Ostiga kycklingbiffar är en smakrik och mättande LCHF-rätt fylld med saftig kyckling och massor av ost.
Färsk kycklingfilé finhackas och blandas med riven mozzarella och parmesan, vilket ger biffarna en härligt krämig och ostig konsistens. Hackade jalapeños ger dem en lätt hetta, medan salladslök och persilja tillför fräschhet och färg.
Mandelmjöl används som ett lågkolhydratalternativ till vanligt mjöl, vilket gör biffarna perfekt för en LCHF-kost.
Kryddad med vitlökspulver och nymalen svartpeppar får du en välbalanserad smakprofil. Dessa biffar är utmärkta till både lunch och middag och kan serveras med en fräsch sallad, zucchini-nudlar eller en krämig dippsås.
Servera gärna med till exempel srirachamajonnäs eller en god vilöksdipp.

Ingredienser
- 700 g kycklingfilé finhackad
- 2 st medelstora ägg
- 0,8 dl mandelmjöl
- 2,4 dl riven mozzarellaost
- 0,6 dl riven parmesanost
- 3 msk inlagda jalapeños hackade
- 1 salladslök skivad + extra till garnering
- 2 matskedar persilja hackad
- ½ tesked vitlökspulver
- En nypa salt och nymalen svartpeppar
- Olja till stekning
Instruktioner
- Blanda tärnad kyckling, mandelmjöl, ägg, mozzarella, parmesan, salladslök, jalapeño, persilja, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Se till att allt är väl blandat.
- Hetta upp olja i en stor non-stick panna på medellåg värme. Använd en glasskopa eller en stor sked för att skopa upp kycklingblandningen och för över den till pannan, platta sedan till den något för att göra en biff. Överfyll inte pannan, tillaga biffarna i omgångar hellre än att du steker för många på en och samma gång.
- Stek tills de är gyllenbruna på båda sidor, ca 6-8 minuter. Se till att steka dina kycklingbiffar på medellåg värme, annars kommer de att brännas på utsidan och inte bli tillräckligt tillagade på insidan.
- Garnera med mer skivad salladslök och servera omedelbart med någon typ av dipp.
Smaken var bra på biffarna, men de smulades sönder när de skulle vändas i stekpannan (fast jag har en non-stick panna), så efter 2 omgångar la jag i 2 ägg till, då blev det något bättre – men man fick rensa stekpannan efter varje stekning på sånt som fastnat! 30 minuter låter lite lite ( ska det innefatta både delning av kycklingkött och jalapeno och stekning?)