Ostinbakade oliver

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Ost och oliver i en härlig blandning... man kan ha det sämre! Det här är ett recept jag hittade hos Sockertjocken och jag bara var…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Ostinbakade oliver
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Ost och oliver i en härlig blandning... man kan ha det sämre!

Det här är ett recept jag hittade hos Sockertjocken och jag bara var tvungen att lägga upp det här. Det ser sagolikt ut och parmesan och oliver passar så bra ihop.

Dessa ostinbakade oliver passar perfekt som tilltugg för dig som äter LCHF/lowcarb. De är även naturligt glutenfria!

Receptet ger ungefär 20 bollar och räknar man att man äter två var så har du ett tilltugg för 10 personer.

Hela satsen ger ungefär 14 gram kolhydrater.

Recept och bild: Sockertjocken

ANNONS

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 20 st Oliver (kärnfria)
 0,5 dl Rapsolja (naturell)
 2 dl Parmesanost (Riven)
 1 msk Vatten
 1 Ägg
ANNONS

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

2

Blanda mandelmjöl, 1 dl parmesanost, olja och oregano i en skål till en deg.

3

Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.

4

Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.

5

Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.

6

Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.

7

Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.

8

Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 20 st Oliver (kärnfria)
 0,5 dl Rapsolja (naturell)
 2 dl Parmesanost (Riven)
 1 msk Vatten
 1 Ägg

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

2

Blanda mandelmjöl, 1 dl parmesanost, olja och oregano i en skål till en deg.

3

Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.

4

Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.

5

Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.

6

Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.

7

Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.

8

Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.

Ostinbakade oliver

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida