Ostinbakade oliver
0
Innehåll
Ostinbakade oliver är ett grymt gott tilltugg för oss som äter lchf.
Ost och oliver i en härlig blandning… man kan ha det sämre!
Det här är ett recept jag hittade hos Sockertjocken och jag bara var tvungen att lägga upp det här. Det ser sagolikt ut och parmesan och oliver passar så bra ihop.
Dessa ostinbakade oliver passar perfekt som tilltugg för dig som äter LCHF/lowcarb. De är även naturligt glutenfria!
Receptet ger ungefär 20 bollar och räknar man att man äter två var så har du ett tilltugg för 10 personer.
Hela satsen ger ungefär 14 gram kolhydrater.
Recept och bild: Sockertjocken
Total tid: 30 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 20 st oliver (kärnfria)
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl rapsolja (naturell)
- 2 dl parmesanost (Riven)
- 1 tsk torkad oregano
- 1 msk vatten
- 1 st ägg
- 0,5 tsk paprikapulver
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.
- Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.
- Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.
- Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.
- Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.
- Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!