Ostinbakade oliver är ett grymt gott tilltugg för oss som äter lchf.
Ost och oliver i en härlig blandning... man kan ha det sämre!
Det här är ett recept jag hittade hos Sockertjocken och jag bara var tvungen att lägga upp det här. Det ser sagolikt ut och parmesan och oliver passar så bra ihop.
Dessa ostinbakade oliver passar perfekt som tilltugg för dig som äter LCHF/lowcarb. De är även naturligt glutenfria!
Receptet ger ungefär 20 bollar och räknar man att man äter två var så har du ett tilltugg för 10 personer.
Hela satsen ger ungefär 14 gram kolhydrater.
Recept och bild: Sockertjocken
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl, 1 dl parmesanost, olja och oregano i en skål till en deg.
Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.
Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.
Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.
Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.
Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.
Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl, 1 dl parmesanost, olja och oregano i en skål till en deg.
Rulla ut degen till en rulle och skär 20 lika stora bitar av den.
Platta ut varje bit och placera en oliv i rulla ihop till en liten boll.
Blanda 1 dl parmesanost och paprikapulvret på en tallrik.
Doppa bollarna i ägget som du vispat ut med lite vatten och rulla dem sedan i parmesanosten. Placera på en plåt.
Sätt in i ugnen i cirka 15-20 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.
Ta ut och låt svalna. De smakar som bäst när de fått svalna.
Lisbeth Jonsson says:
Ostinbakade oliver