Ostöverbakad laxfilé
0
Innehåll
Det här är ett LCHF-recept på lax som är väldigt enkelt att göra och otroligt gott!
Om du inte tycker om basilika kan du byta ut det mot andra örter.
Ostöverbakad laxfilé är lätt, gott och nyttigt!
Använd en ost du tycker om, men jag kan tipsa om att använda en ost som smakar lite mer, typ en lagrad prästost.
Servera med lite gräddstuvade grönsaker kanske?
Är du sugen på ett recept på lax som är mer naturellt där du kan kombinera med egen sås, då ska du testa på mitt recept på lax i ugn.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g laxfilé
- 150 g naturell färskost
- 1 st ägg
- 150 g riven ost
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 1 nypa salt
- 1 tsk torkad basilika
- 1 krm paprikapulver
Instruktioner
- Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.
- Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!