Det här är ett LCHF-recept på lax som är väldigt enkelt att göra och otroligt gott!
Om du inte tycker om basilika kan du byta ut det mot andra örter.
Ostöverbakad laxfilé är lätt, gott och nyttigt!
Använd en ost du tycker om, men jag kan tipsa om att använda en ost som smakar lite mer, typ en lagrad prästost.
Servera med lite gräddstuvade grönsaker kanske?
Är du sugen på ett recept på lax som är mer naturellt där du kan kombinera med egen sås, då ska du testa på mitt recept på lax i ugn.
Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.
Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela laxen i fyra lika stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt.
Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Om du har en kökstermometer tar du ut laxen när den är på 55 grader.