Hoppa till innehåll
Open navigation

Ostpanerad torskfilé

5 av 1 röst
Sparat av: st
Ostpanerad torskfilé

En lite rolig variant på piccata där jag använde mig av torsk och panerade den med ost.

Det blev riktigt gott måste jag säga.

Prästosten kan du byta ut till någon annan ost om du vill.

På bilden är det serverat med vitkålspuré och ajvarsås. Ärtorna får man se lite mellan fingrarna med… =)

Total tid: 25 minuter
Portioner: 2
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.
  • Salta och peppra torsken på båda sidor.
  • Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.
  • Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.
  • Lägg upp och servera rykande varmt.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg