En lite rolig variant på piccata där jag använde mig av torsk och panerade den med ost.
Det blev riktigt gott måste jag säga.
Prästosten kan du byta ut till någon annan ost om du vill.
På bilden är det serverat med vitkålspuré och ajvarsås. Ärtorna får man se lite mellan fingrarna med... =)
Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.
Salta och peppra torsken på båda sidor.
Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.
Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.
Lägg upp och servera rykande varmt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.
Salta och peppra torsken på båda sidor.
Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.
Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.
Lägg upp och servera rykande varmt.
SiNor says:
Supergott, men inte helt lätt att steka. Paneringen fastnade i botten på stekpannan, så det såg ut som världens kaos! Men gott var det!
LCHF-arkivet says:
Det gäller att ha en riktigt bra stekpanna…=)