Ostpanerad torskfilé

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En lite rolig variant på piccata där jag använde mig av torsk och panerade den med ost. Det blev riktigt gott måste jag säga. Prästosten…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Ostpanerad torskfilé
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En lite rolig variant på piccata där jag använde mig av torsk och panerade den med ost.

Det blev riktigt gott måste jag säga.

Prästosten kan du byta ut till någon annan ost om du vill.

På bilden är det serverat med vitkålspuré och ajvarsås. Ärtorna får man se lite mellan fingrarna med... =)

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g Torskfilé
 75 g Prästost (riven)
 1 st Ägg
 75 g Smör (Normalsaltat)

 

Gör så här:

1

Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.

3

Salta och peppra torsken på båda sidor.

5

Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.

7

Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.

9

Lägg upp och servera rykande varmt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Torskfilé
 75 g Prästost (riven)
 1 st Ägg
 75 g Smör (Normalsaltat)

Instruktioner

1

Lägg upp ost på en tallrik, pofiber på en tallrik och vispa ägget med ett par matskedar vatten i en annan tallrik. Vi ska använda detta för att dubbelpanera fisken.

3

Salta och peppra torsken på båda sidor.

5

Doppa först i pofibern, sen i ägget och sist i osten. Lägg på en tallrik tills det att du har panerat samtliga bitar fisk.

7

Stek på medelvärme cirka 3-4 minuter på varje sida. Fisken skall få en riktigt gyllene yta och ändå vara genomstekt. Tiden är väldigt beroende på hur tjock fisken är.

9

Lägg upp och servera rykande varmt.

Ostpanerad torskfilé
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida