Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ostpinnar och marinaradippsås

Inga röster än
Ostpinnar och marinaradippsås

Ett LCHF-recept på goda ostpinnar som man kan doppa i marinaradippsås. Enkla att göra och perfekta som snacks eller tilltugg.

Hämtade receptet på ostpinnarna – i den egna varianten – från min blogg (länk till inlägget). Det av mig väldigt lite omgjorda receptet är ursprungligen hämtat från ’Sugar-Free Mom – Naturally sweetened recipes for the whole family’ (länk till inlägget där).

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 6
Författare: Åsa

Ingredienser

Ostpinnar

Marinaradippsås

Instruktioner

Ostpinnarna

  • Sätt ugnen på ca 225 grader.
  • Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.
  • Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).
  • Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.
  • Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.
  • Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.
  • Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg