Ostpinnar och marinaradippsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett LCHF-recept på goda ostpinnar som man kan doppa i marinaradippsås. Enkla att göra och perfekta som snacks eller tilltugg. Hämtade receptet på ostpinnarna - i den…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Ostpinnar och marinaradippsås
ANNONS
Profilbild för ÅsaSkapareÅsaFörberedelse25 minTillagning45 minTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ett LCHF-recept på goda ostpinnar som man kan doppa i marinaradippsås. Enkla att göra och perfekta som snacks eller tilltugg.

Hämtade receptet på ostpinnarna - i den egna varianten - från min blogg (länk till inlägget). Det av mig väldigt lite omgjorda receptet är ursprungligen hämtat från 'Sugar-Free Mom - Naturally sweetened recipes for the whole family' (länk till inlägget där).

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
Ostpinnar
 1 st blomkålshuvud
 2 Äggvitor
 1 tsk Grill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
 0,5 tsk Salt
 2,5 dl strimlad mozzarellaost
Marinaradippsås
 500 g krossad tomat
 6 st skalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
 1 nypa Chiliflakes
 0,5 tsk Salt

 

Gör så här:

Ostpinnarna
1

Sätt ugnen på ca 225 grader.

2

Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.

3

Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).

4

Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.

5

Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.

6

Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen
7

Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.

8

Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ostpinnar
 1 st blomkålshuvud
 2 Äggvitor
 1 tsk Grill Italia krydda ('spicemaster') eller liknande torkad örtblandning
 0,5 tsk Salt
 2,5 dl strimlad mozzarellaost
Marinaradippsås
 500 g krossad tomat
 6 st skalade färska vitlöksklyftor (strimlade)
 1 nypa Chiliflakes
 0,5 tsk Salt

Instruktioner

Ostpinnarna
1

Sätt ugnen på ca 225 grader.

2

Skär blomkål i skivor och bitar, skölj, sprid ut på plåt och låt ånga av i ugnen ungefär 20 minuter eller tills de blivit lite mjuka.

3

Mixa kålen i matberedare till ris, häll i skål och blanda med parmesan, äggvita och kryddor. Arbeta ihop ordentligt och platta sen ut massan med vattensköljda händer på bakplåtspappersklädd plåt (plattan skall täcka nästan hela plåten).

4

Grädda ca 30 minuter tills brungräddad på ovansidan.

5

Ta ut plåt, lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå brödplattan och en upp-och-nedvänd plåt, vänd det hela så plattan hamnar med undersidan uppåt på nästa plåt, dra bort pappret från botten och fortsätt grädda ca 10 minuter.

6

Ta åter ut plåt, sätt övergrill på ugnen. Strö över den strimlade mozzarellan jämnt fördelat och grilla 1-2 minuter eller tills osten smält.

Marinaradippsåsen
7

Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt småkoka ungefär 15-20 minuter.

8

Mixa såsen som sen kan användas både varm och kall som dipp till ostpinnarna.

Ostpinnar och marinaradippsås

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida