Oxrullader i gräddig tomatsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det här är ett LCHF-recept på en ganska så klassisk rätt, men med en lite annorlunda sås än man brukar ha. Oxrullader brukar göras i…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Oxrullader i gräddig tomatsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse25 minTillagning40 minTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett LCHF-recept på en ganska så klassisk rätt, men med en lite annorlunda sås än man brukar ha.

Oxrullader brukar göras i en gräddsås, men jag tycker om när det är lite mer fyllighet i såsen och då blir det kanon med en gräddig tomatsås till.

Använd en rejäl och djup stekpanna där du lagar till allt på en gång.

Vill du göra en mer klassisk variant så hoppar du över krossade tomaterna och tillsätter lite mer grädde istället.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner

 

Gör så här:

1

Skär upp morot och lök i stavar. Det ska vara en stav av varje till en rullad.

3

Lägg ut lövbiffarna på en bänk/skärbräda och bred ut lite franska senap på dem. Salta och peppra lätt.

5

Placera en bit morot, en bit lök och en cornichon på varje lövbiff och rulla ihop till en rullad. Sätt fast fliken med en tandpetare. Gör så på alla lövbiffar.

7

Bryn rulladerna runt om i stekpanna. Börja med den änden som har själva fliken så att man limmar ihop rulladen.

9

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra under lock i cirka 30 minuter.

11

Smaka av med salt och peppar och servera sedan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Skär upp morot och lök i stavar. Det ska vara en stav av varje till en rullad.

3

Lägg ut lövbiffarna på en bänk/skärbräda och bred ut lite franska senap på dem. Salta och peppra lätt.

5

Placera en bit morot, en bit lök och en cornichon på varje lövbiff och rulla ihop till en rullad. Sätt fast fliken med en tandpetare. Gör så på alla lövbiffar.

7

Bryn rulladerna runt om i stekpanna. Börja med den änden som har själva fliken så att man limmar ihop rulladen.

9

Tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra under lock i cirka 30 minuter.

11

Smaka av med salt och peppar och servera sedan.

Oxrullader i gräddig tomatsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida