Oxrullader i gräddig tomatsås
0
Det här är ett LCHF-recept på en ganska så klassisk rätt, men med en lite annorlunda sås än man brukar ha.
Oxrullader brukar göras i en gräddsås, men jag tycker om när det är lite mer fyllighet i såsen och då blir det kanon med en gräddig tomatsås till.
Använd en rejäl och djup stekpanna där du lagar till allt på en gång.
Vill du göra en mer klassisk variant så hoppar du över krossade tomaterna och tillsätter lite mer grädde istället.
Total tid:
1 timme
5 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
Rulladerna
- 800 g lövbiff
- 0,5 dl dijonsenap
- 100 g gul lök
- 70 g cornichoner
- 100 g morot
- 10 st tandpetare
Såsen
- 600 g finkrossade tomater
- 3 msk kalvfond (koncentrerad)
- 3 dl Grädde
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- 10 g vitlök
- 30 g smör (till stekning)
Instruktioner
- Skär upp morot och lök i stavar. Det ska vara en stav av varje till en rullad.
- Lägg ut lövbiffarna på en bänk/skärbräda och bred ut lite franska senap på dem. Salta och peppra lätt.
- Bryn rulladerna runt om i stekpanna. Börja med den änden som har själva fliken så att man limmar ihop rulladen.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt allt puttra under lock i cirka 30 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!