Paj med salami, spenat, oliver och ädelost
3
Innehåll
Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just paj tycker jag är fantastiskt gott att göra om man vill bli av med lite rester i kylen.
Sen så var smakkombinationen väldigt lyckad, om än lite oväntad med salami, spenat, oliver och ädelost.
Om du vill komplettera denna goda pajen med lite sallad för att göra det hela ännu mer matigt, så kan jag varmt rekommendera dessa goda vitkålssallader: Pizzasallad, treveckorssallad och coleslaw.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Hacka löken fint. Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.
- Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.
- Toppa med oliver och ädelost.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.
- Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!