Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 13 röster - Betygsätt

Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just…

Läs mer 0 kommentarer
Paj med salami, spenat, oliver och ädelost
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just paj tycker jag är fantastiskt gott att göra om man vill bli av med lite rester i kylen.
Sen så var smakkombinationen väldigt lyckad, om än lite oväntad med salami, spenat, oliver och ädelost.

Kategori

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost
 15 Oliver, gärna Kalamata
 Salt och peppar
 Olivolja att steka i

Gör så här:

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost
 15 Oliver, gärna Kalamata
 Salt och peppar
 Olivolja att steka i

Instruktioner

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida