Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 16 röster - Betygsätt

Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Paj med salami, spenat, oliver och ädelost
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är en paj som jag svängde ihop efter jul då det fanns en hel del mat i kylen som behövde ätas upp. Just paj tycker jag är fantastiskt gott att göra om man vill bli av med lite rester i kylen.
Sen så var smakkombinationen väldigt lyckad, om än lite oväntad med salami, spenat, oliver och ädelost.

Om du vill komplettera denna goda pajen med lite sallad för att göra det hela ännu mer matigt, så kan jag varmt rekommendera dessa goda vitkålssallader: Pizzasallad, treveckorssallad och coleslaw.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost

 

Gör så här:

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 16

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Pajskal
 100 g Salami
 50 g Bladspenat (färsk eller frusen)
 1 Liten gul lök
 2 deciliter Riven ost
 2 deciliter Grädde
 4 Ägg
 30 g Ädelost

Instruktioner

1

Hacka löken fint.
Fräs den mjuk tillsammans med spenaten i lite olivolja.

2

Strimla salamin och lägg i botten av pajskalet.Lägg den rivna osten ovanpå, jämnt fördelat över botten.

3

Blanda ihop grädde, spenatfräs och ägg. Salta och peppra lite.
Häll den i pajskalet och fördela det hela jämnt.

4

Toppa med oliver och ädelost.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

5

Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen har fått vacker färg och satt sig.

6

Ta ut och njut av en god paj tillsammans med en god sallad.

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost

Paj med salami, spenat, oliver och ädelost
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida