Det här är en pajbotten/pajskal för dig som äter LCHF och inte tål mandel.
Receptet är detsamma som detta otroligt populära pajskalet, men där jag har ersatt mandelmjölet med sesammjöl och pofiber.
Pajskalet blir riktigt fast och gott och påminner mycket om ett vanligt pajskal.
Olika mjöler, så som sesammjöl och kokosmjöl kan du köpa här: Handla på Bodystore
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa runt dem så att de blandas.
Tillsätt smöret i små klickar under tiden som du kör matberedaren.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdegsklump.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en pajform eller springform. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter.
Nagga botten lite med en gaffel.
Grädda i 10 minuter på 175 grader.
Bygga vidare på pajen sen och gör klart den.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa runt dem så att de blandas.
Tillsätt smöret i små klickar under tiden som du kör matberedaren.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdegsklump.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en pajform eller springform. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter.
Nagga botten lite med en gaffel.
Grädda i 10 minuter på 175 grader.
Bygga vidare på pajen sen och gör klart den.