Pannacotta med limemarinerade bär

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Pannacotta med limemarinerade bär är en otroligt enkel, men lika jäkla god efterrätt som enkel. Den härliga mjuka smaken av vanilj, tillsammans med de syrliga…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Pannacotta med limemarinerade bär | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Pannacotta med limemarinerade bär är en otroligt enkel, men lika jäkla god efterrätt som enkel. Den härliga mjuka smaken av vanilj, tillsammans med de syrliga och lite söta bären blir som en dans i munnen.

Normalt sett så gör man pannacotta med vanligt strösocker, men här på LCHF-arkivet så gör vi en sockerfri pannacotta som baseras på sötningsmedel istället.
Men, ryck inte på näsan över det. Om du använder ett bra sötningsmedel, till exempel Nick's Use Like Sugar, så kan jag lova dig att du knappt kommer märka någon som helst skillnad, och inte heller dina gäster.

Jag har själv serverat gäster pannacotta med sötningsmedel och ingen har lyckats att klura ut att det inte är socker i den.

Recept och bilder: Lena

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pannacottan
 4 deciliter Grädde
 0,50 dl Sötning
 1 st VaniljstångEller ½ tsk vaniljpulver.
Limemarinerade bären
 1 msk Sötning
 1 st LimeBåde rivet skal och pressad saft.
 3 deciliter BärBlåbär, hallon, jordgubbar eller vad du nu är sugen på.

 

Gör så här:

1

Häll upp grädde och sötning i en kastrull.

2

Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor.
Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.

Pannacotta med limemarinerade bär | LCHF-arkivet

3

Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.

4

Tillsätt gelatinpulvret i den varma grädden och vispa allt med en elvisp.
Se till att allt gelatinpulver har lösts upp.

5

Plocka upp vaniljstången.

6

Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas.
Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.

Pannacotta med limemarinerade bär | LCHF-arkivet

Limemarinerade bär
7

Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.

8

Blanda ihop med sötning och bär.

Pannacotta med limemarinerade bär | LCHF-arkivet

9

Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.

Servering
10

Ta ut pannacottan ur kylen och fördela bären på toppen. Riv eventuellt lite mörk choklad på toppen och garnera med lite citronmeliss.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pannacottan
 4 deciliter Grädde
 0,50 dl Sötning
 1 st VaniljstångEller ½ tsk vaniljpulver.
Limemarinerade bären
 1 msk Sötning
 1 st LimeBåde rivet skal och pressad saft.
 3 deciliter BärBlåbär, hallon, jordgubbar eller vad du nu är sugen på.

Instruktioner

1

Häll upp grädde och sötning i en kastrull.

2

Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor.
Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.

Pannacotta med limemarinerade bär | LCHF-arkivet

3

Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.

4

Tillsätt gelatinpulvret i den varma grädden och vispa allt med en elvisp.
Se till att allt gelatinpulver har lösts upp.

5

Plocka upp vaniljstången.

6

Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas.
Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.

Pannacotta med limemarinerade bär | LCHF-arkivet

Limemarinerade bär
7

Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.

8

Blanda ihop med sötning och bär.

Pannacotta med limemarinerade bär | LCHF-arkivet

9

Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.

Servering
10

Ta ut pannacottan ur kylen och fördela bären på toppen. Riv eventuellt lite mörk choklad på toppen och garnera med lite citronmeliss.

Pannacotta med limemarinerade bär
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida