Pannacotta med limemarinerade bär
Pannacotta med limemarinerade bär är en otroligt enkel, men lika jäkla god efterrätt som enkel. Den härliga mjuka smaken av vanilj, tillsammans med de syrliga och lite söta bären blir som en dans i munnen.
Normalt sett så gör man pannacotta med vanligt strösocker, men här på LCHF-arkivet så gör vi en sockerfri pannacotta som baseras på sötningsmedel istället.
Men, ryck inte på näsan över det. Om du använder ett bra sötningsmedel, till exempel Nick’s Use Like Sugar, så kan jag lova dig att du knappt kommer märka någon som helst skillnad, och inte heller dina gäster.
Jag har själv serverat gäster pannacotta med sötningsmedel och ingen har lyckats att klura ut att det inte är socker i den.
Recept och bilder: Lena
Ingredienser
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor. Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.
- Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.
- Plocka upp vaniljstången.
- Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas. Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.
Limemarinerade bär
- Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.
- Blanda ihop med sötning och bär.
- Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.
Servering
- Ta ut pannacottan ur kylen och fördela bären på toppen. Riv eventuellt lite mörk choklad på toppen och garnera med lite citronmeliss.