Pannacotta med limemarinerade bär är en otroligt enkel, men lika jäkla god efterrätt som enkel. Den härliga mjuka smaken av vanilj, tillsammans med de syrliga och lite söta bären blir som en dans i munnen.
Normalt sett så gör man pannacotta med vanligt strösocker, men här på LCHF-arkivet så gör vi en sockerfri pannacotta som baseras på sötningsmedel istället.
Men, ryck inte på näsan över det. Om du använder ett bra sötningsmedel, till exempel Nick's Use Like Sugar, så kan jag lova dig att du knappt kommer märka någon som helst skillnad, och inte heller dina gäster.
Jag har själv serverat gäster pannacotta med sötningsmedel och ingen har lyckats att klura ut att det inte är socker i den.
Recept och bilder: Lena
Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor.
Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.
Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.
Tillsätt gelatinpulvret i den varma grädden och vispa allt med en elvisp.
Se till att allt gelatinpulver har lösts upp.
Plocka upp vaniljstången.
Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas.
Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.
Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.
Blanda ihop med sötning och bär.
Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.
Ta ut pannacottan ur kylen och fördela bären på toppen. Riv eventuellt lite mörk choklad på toppen och garnera med lite citronmeliss.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor.
Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.
Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.
Tillsätt gelatinpulvret i den varma grädden och vispa allt med en elvisp.
Se till att allt gelatinpulver har lösts upp.
Plocka upp vaniljstången.
Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas.
Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.
Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.
Blanda ihop med sötning och bär.
Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.
Ta ut pannacottan ur kylen och fördela bären på toppen. Riv eventuellt lite mörk choklad på toppen och garnera med lite citronmeliss.