Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pannacotta med limemarinerade bär

4,50 av 2 röster
Skapat: 19 oktober, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Pannacotta med limemarinerade bär

Pannacotta med limemarinerade bär är en otroligt enkel, men lika jäkla god efterrätt som enkel. Den härliga mjuka smaken av vanilj, tillsammans med de syrliga och lite söta bären blir som en dans i munnen.

Normalt sett så gör man pannacotta med vanligt strösocker, men här på LCHF-arkivet så gör vi en sockerfri pannacotta som baseras på sötningsmedel istället.
Men, ryck inte på näsan över det. Om du använder ett bra sötningsmedel, till exempel Nick’s Use Like Sugar, så kan jag lova dig att du knappt kommer märka någon som helst skillnad, och inte heller dina gäster.

Jag har själv serverat gäster pannacotta med sötningsmedel och ingen har lyckats att klura ut att det inte är socker i den.

Recept och bilder: Lena

Total tid: 30 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Pannacottan

  • 4 dl Grädde
  • 0,5 dl Sötning
  • 1 st Vaniljstång
  • 1 tsk Gelatinpulver

Limemarinerade bären

Instruktioner

  • Häll upp grädde och sötning i en kastrull.
  • Dela vaniljstången på längden och dra med knivspetsen så att du får ut alla vaniljkärnor. Lägg detta tillsammans med vaniljstången i grädden.
    En kastrull med vaniljsås som innehåller vaniljstänger och grädde.
  • Koka upp grädden och låt puttra på svag värme i cirka 5 minuter så att vaniljen får ge smak.
  • Tillsätt gelatinpulvret i den varma grädden och vispa allt med en elvisp. Se till att allt gelatinpulver har lösts upp.
  • Plocka upp vaniljstången.
  • Häll upp pannacottan i fyra stycken fina glas. Ställ in i kylen i cirka 1-2 timmar, tills den har stelnat.
    Fyra glas med pannacotta på en silverbricka, dekorerade med limemarinerade bär.

Limemarinerade bär

  • Riv limeskalet och pressa ur all saft ur limen.
  • Blanda ihop med sötning och bär.
    En tallrik med frysta hallon, blåbär, lime och limezest i en neutral miljö.
  • Låt det hela stå i kylen tillsammans med pannacottan och marineras.

Servering

  • Ta ut pannacottan ur kylen och fördela bären på toppen. Riv eventuellt lite mörk choklad på toppen och garnera med lite citronmeliss.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.