Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pannbiff med smörstekt vitkål

5 av 3 röster
Pannbiff med smörstekt vitkål

Långsamt smörstekt vitkål med pannbiff som toppats med ostronskivling – enkelt och gott.
Har du inte tillgång till ostronskivling så funkar det egentligen med vilken svamp som helst. Champinjoner, kantareller eller något annat du tycker om.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish

Glöm inte bort att servera en god pressgurka till dina biffar.

Total tid: 45 minuter
Portioner: 2
Författare: Wallerbladish

Ingredienser

Smörstekt vitkål

Pannbiff

Ostronskivling

  • 200 g Ostronskivling
  • (Valfritt) En skvätt japansk soja

Instruktioner

Smörstekt Vitkål

  • Strimla vitkål och löken.
  • Lägg ner i stekpanna och salt. Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.
  • Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.
  • Nu kan du sätta igång med pannbiffen. Kålen får gärna ligga o mjukna i ca 30 min så du behöver inte ha bråttom. Smaka av mot slutet med salt och ev mer smör.

Pannbiffen

  • Blanda pressad vitlök, dijonsenap, ägg, majonnäs, riven parmesan, riven lök, soja, salt och peppar i en skål.
  • Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.
  • Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.
  • Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.

Ostronskivling

  • Stek svampen på hög värme i torr stekpanna .
  • När svampen fått färg – salta och tillsätt en klick smör.
  • Smaka av med salt och peppar och vill du ge dem en extra liten kick av umami häller du i en liten skvätt japansk soja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg