Pannbiff med smörstekt vitkål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Långsamt smörstekt vitkål med pannbiff som toppats med ostronskivling - enkelt och gott. Har du inte tillgång till ostronskivling så funkar det egentligen med vilken…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Pannbiff med smörstekt vitkål
dd7a7f528b5c3b3435a8cea094a04f65?s=96&d=mm&r=gSkapareWallerbladishFörberedelse10 minTillagning35 minTotalt45 min

Beskrivning - Information

Långsamt smörstekt vitkål med pannbiff som toppats med ostronskivling - enkelt och gott.
Har du inte tillgång till ostronskivling så funkar det egentligen med vilken svamp som helst. Champinjoner, kantareller eller något annat du tycker om.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish

Ingredienser

Mängd2 Portioner
Smörstekt vitkål
 0,25 st Vitkål
 1 st Gul lök
Pannbiff
 300 g Blandfärs
 0,50 st Gul lök
 1 msk Dijonsenap
 1 st Vitlöksklyfta
 1 st Ägg
 1 msk Amerikansk majonnäs
 1 dl Riven parmesan
 0,50 msk Japansk soja
Ostronskivling
 200 g Ostronskivling
 (Valfritt) En skvätt japansk soja

Gör så här:

Smörstekt Vitkål
1

Strimla vitkål och löken.

2

Lägg ner i stekpanna och salt. Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.

3

Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.

4

Nu kan du sätta igång med pannbiffen. Kålen får gärna ligga o mjukna i ca 30 min så du behöver inte ha bråttom. Smaka av mot slutet med salt och ev mer smör.

Pannbiffen
5

Blanda pressad vitlök, dijonsenap, ägg, majonnäs, riven parmesan, riven lök, soja, salt och peppar i en skål.

6

Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.

7

Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.

8

Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.

Ostronskivling
9

Stek svampen på hög värme i torr stekpanna .

10

När svampen fått färg - salta och tillsätt en klick smör.

11

Smaka av med salt och peppar och vill du ge dem en extra liten kick av umami häller du i en liten skvätt japansk soja.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Smörstekt vitkål
 0,25 st Vitkål
 1 st Gul lök
Pannbiff
 300 g Blandfärs
 0,50 st Gul lök
 1 msk Dijonsenap
 1 st Vitlöksklyfta
 1 st Ägg
 1 msk Amerikansk majonnäs
 1 dl Riven parmesan
 0,50 msk Japansk soja
Ostronskivling
 200 g Ostronskivling
 (Valfritt) En skvätt japansk soja

Instruktioner

Smörstekt Vitkål
1

Strimla vitkål och löken.

2

Lägg ner i stekpanna och salt. Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.

3

Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.

4

Nu kan du sätta igång med pannbiffen. Kålen får gärna ligga o mjukna i ca 30 min så du behöver inte ha bråttom. Smaka av mot slutet med salt och ev mer smör.

Pannbiffen
5

Blanda pressad vitlök, dijonsenap, ägg, majonnäs, riven parmesan, riven lök, soja, salt och peppar i en skål.

6

Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.

7

Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.

8

Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.

Ostronskivling
9

Stek svampen på hög värme i torr stekpanna .

10

När svampen fått färg - salta och tillsätt en klick smör.

11

Smaka av med salt och peppar och vill du ge dem en extra liten kick av umami häller du i en liten skvätt japansk soja.

Pannbiff med smörstekt vitkål

Recept av: Wallerbladish

Visa alla recept från Wallerbladish Hemsida

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida