Pannbiff med smörstekt vitkål
3
Långsamt smörstekt vitkål med pannbiff som toppats med ostronskivling – enkelt och gott.
Har du inte tillgång till ostronskivling så funkar det egentligen med vilken svamp som helst. Champinjoner, kantareller eller något annat du tycker om.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish
Glöm inte bort att servera en god pressgurka till dina biffar.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
Pannbiff
- 300 g Blandfärs
- 0,5 st Gul lök
- 1 msk Dijonsenap
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st ägg
- 1 msk Amerikansk majonnäs
- 1 dl Riven parmesan
- 0,5 msk Japansk soja
Ostronskivling
- 200 g Ostronskivling
- (Valfritt) En skvätt japansk soja
Instruktioner
Smörstekt Vitkål
- Strimla vitkål och löken.
- Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.
Pannbiffen
- Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.
- Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.
- Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!