Beskrivning - Information
Långsamt smörstekt vitkål med pannbiff som toppats med ostronskivling - enkelt och gott.
Har du inte tillgång till ostronskivling så funkar det egentligen med vilken svamp som helst. Champinjoner, kantareller eller något annat du tycker om.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration: @wallerbladish
Ingredienser
Gör så här:
Strimla vitkål och löken.
Lägg ner i stekpanna och salt. Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.
Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.
Nu kan du sätta igång med pannbiffen. Kålen får gärna ligga o mjukna i ca 30 min så du behöver inte ha bråttom. Smaka av mot slutet med salt och ev mer smör.
Blanda pressad vitlök, dijonsenap, ägg, majonnäs, riven parmesan, riven lök, soja, salt och peppar i en skål.
Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.
Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.
Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.
Stek svampen på hög värme i torr stekpanna .
När svampen fått färg - salta och tillsätt en klick smör.
Smaka av med salt och peppar och vill du ge dem en extra liten kick av umami häller du i en liten skvätt japansk soja.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla vitkål och löken.
Lägg ner i stekpanna och salt. Stek dem sedan i rikligt med smör på medelvärme.
Efter ca 5-10 min sänker du värmen något och lägger på locket.
Nu kan du sätta igång med pannbiffen. Kålen får gärna ligga o mjukna i ca 30 min så du behöver inte ha bråttom. Smaka av mot slutet med salt och ev mer smör.
Blanda pressad vitlök, dijonsenap, ägg, majonnäs, riven parmesan, riven lök, soja, salt och peppar i en skål.
Lägg ner färsen. Du kan antingen ta blandfärs eller blanda egen beroende på ambition. 70% nöt, 30% fläskfärs tycker jag är en bra ratio.
Blanda och rulla 4st bollar som du sen plattar till innan du lägger dem i en varm stekpanna.
Stek på medelvärme i smör i ca 10 min.
Stek svampen på hög värme i torr stekpanna .
När svampen fått färg - salta och tillsätt en klick smör.
Smaka av med salt och peppar och vill du ge dem en extra liten kick av umami häller du i en liten skvätt japansk soja.