Pannkakstårta

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En pannkakstårta måste ju vara en helt perfekt variant av efterrätt där man får flera olika godsaker i en härlig kombo. Just en pannkakstårta kan…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
recipe 22455
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning20 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En pannkakstårta måste ju vara en helt perfekt variant av efterrätt där man får flera olika godsaker i en härlig kombo.
Just en pannkakstårta kan du även variera med olika smaker i form av olika sorters bär, men hallon, blåbär eller jordgubbar är ju ändå det som jag skulle använd mest.

Recept och bild: Yvette

Ett annat recept på pannkakor som du kan använda som är fantastiskt gott, det är mitt egna recept på pannkaka.

Dessa är jag helt övertygad om skulle funka perfekt för att göra en god pannkakstårta av.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Pannkakorna
 4 Ägg
 3 deciliter Grädde
 2 tsk Psylliumhusk
 1 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 Smör till stekning
Fyllning
 1 dl Blåbär
 1 dl Hallon
 3 deciliter Grädde
 1 nypa Vaniljpulver

 

Gör så här:

1

Om du har frusna bär, plocka då fram de och låt de tina.

Pannkakorna
2

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

3

Stek i rikligt med smör, använd en stekpanna som är cirka 20 cm i diameter.

4

Låt pannkakorna svalna sen när du har stekt alla.

Fyllningen
5

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver.

6

Mosa bären var för sig, eller blanda ihop de om du hellre vill det.

Montering
7

Varva sedan ingredienserna tills du har byggt din pannkakstårta.
Börja med pannkaka i botten, sen lite grädde, sen bär och så fortsätter du tills du har använt upp alla ingredienser.

8

Dekorera med lite vispad grädde och färska bär på toppen.
Servera!

pannkakstarta2

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pannkakorna
 4 Ägg
 3 deciliter Grädde
 2 tsk Psylliumhusk
 1 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 Smör till stekning
Fyllning
 1 dl Blåbär
 1 dl Hallon
 3 deciliter Grädde
 1 nypa Vaniljpulver

Instruktioner

1

Om du har frusna bär, plocka då fram de och låt de tina.

Pannkakorna
2

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

3

Stek i rikligt med smör, använd en stekpanna som är cirka 20 cm i diameter.

4

Låt pannkakorna svalna sen när du har stekt alla.

Fyllningen
5

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver.

6

Mosa bären var för sig, eller blanda ihop de om du hellre vill det.

Montering
7

Varva sedan ingredienserna tills du har byggt din pannkakstårta.
Börja med pannkaka i botten, sen lite grädde, sen bär och så fortsätter du tills du har använt upp alla ingredienser.

8

Dekorera med lite vispad grädde och färska bär på toppen.
Servera!

pannkakstarta2

Pannkakstårta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida