Detta receptet på paprikagratinerad fläskkarré hittade jag på idag när jag stod och kikade på allt jag hade i kylen.
Jag visste att jag hade en bit fläskkarré och var inte sugen på att göra min klassiska fläskkarré i ugn, utan jag ville göra något nytt som var mer som en gratäng med fläskkarré.
Sagt och gjort, smaklökarna fick börja jobba och detta receptet blev till och det visade sig att bli en riktig succé! Till och med vår lilla tjej på 1,5 år åt med god aptit.
Vad ska man då servera till?
Jag tycker att man kan ha antingen blomkålsris eller blomkålsmos till, eller så gör man bara en god sallad och äter till.
Receptet i sig tar lite tid att tillaga, men en stor del av tiden går åt i ugnen och det är för att få fläskkarrén så mör och fin som möjligt.
Sätt ugnen på 200°C (Varmluft).
Börja med att skiva upp fläskkarrén i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Bryn skivorna i lite smör. Salta och peppra på båda sidor.
Lägg över i en ugnsfast form allt eftersom du steker köttet.
Blanda ihop ingredienserna för såsen i en kastrull och koka upp under omrörning.
Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen.
Låt stå i cirka 30 minuter.
Skär under tiden upp paprikan och löken i lite större bitar.
När det har gått 20 minuter så kan du fräsa lök och paprika lite snabbt i en stekpanna. Salta och peppra lite.
Ta ut ugnsformen och fördela grönsakerna över köttet och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen igen cirka 20-25 minuter tills det att allt har fått en fin färg.
Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C (Varmluft).
Börja med att skiva upp fläskkarrén i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Bryn skivorna i lite smör. Salta och peppra på båda sidor.
Lägg över i en ugnsfast form allt eftersom du steker köttet.
Blanda ihop ingredienserna för såsen i en kastrull och koka upp under omrörning.
Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen.
Låt stå i cirka 30 minuter.
Skär under tiden upp paprikan och löken i lite större bitar.
När det har gått 20 minuter så kan du fräsa lök och paprika lite snabbt i en stekpanna. Salta och peppra lite.
Ta ut ugnsformen och fördela grönsakerna över köttet och toppa med riven ost.
Ställ in i ugnen igen cirka 20-25 minuter tills det att allt har fått en fin färg.
Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
Peter says:
Mycket gott recept 😋