Paprikagratinerad fläskkarré

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 3 röster - Betygsätt

Detta receptet på paprikagratinerad fläskkarré hittade jag på idag när jag stod och kikade på allt jag hade i kylen. Jag visste att jag hade…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på paprikagratinerad fläskkarré hittade jag på idag när jag stod och kikade på allt jag hade i kylen.
Jag visste att jag hade en bit fläskkarré och var inte sugen på att göra min klassiska fläskkarré i ugn, utan jag ville göra något nytt som var mer som en gratäng med fläskkarré.

Sagt och gjort, smaklökarna fick börja jobba och detta receptet blev till och det visade sig att bli en riktig succé! Till och med vår lilla tjej på 1,5 år åt med god aptit.

Vad ska man då servera till?
Jag tycker att man kan ha antingen blomkålsris eller blomkålsmos till, eller så gör man bara en god sallad och äter till.

Receptet i sig tar lite tid att tillaga, men en stor del av tiden går åt i ugnen och det är för att få fläskkarrén så mör och fin som möjligt.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 150 g Rödlök
 2 st Paprika
 2 deciliter Riven ost
Till såsen
 5 deciliter Grädde
 1 dl SmetanaEller crème fraiche
 3 msk Tamarisoja
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek om du hellre vill.
 2 krm Rökt paprikapulver
 1 tsk Dijonsenap
Övrigt
 SmörTill stekning.
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.
Du behöver
 Skärbräda
 Stekpanna
 Ugnsfast form
 Kastrull

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C (Varmluft).

2

Börja med att skiva upp fläskkarrén i cirka 0,5 cm tjocka skivor.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

3

Bryn skivorna i lite smör. Salta och peppra på båda sidor.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

4

Lägg över i en ugnsfast form allt eftersom du steker köttet.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

5

Blanda ihop ingredienserna för såsen i en kastrull och koka upp under omrörning.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

6

Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen.
Låt stå i cirka 30 minuter.

7

Skär under tiden upp paprikan och löken i lite större bitar.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

8

När det har gått 20 minuter så kan du fräsa lök och paprika lite snabbt i en stekpanna. Salta och peppra lite.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

9

Ta ut ugnsformen och fördela grönsakerna över köttet och toppa med riven ost.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

10

Ställ in i ugnen igen cirka 20-25 minuter tills det att allt har fått en fin färg.

11

Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Rödlök
 2 st Paprika
 2 deciliter Riven ost
Till såsen
 5 deciliter Grädde
 1 dl SmetanaEller crème fraiche
 3 msk Tamarisoja
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek om du hellre vill.
 2 krm Rökt paprikapulver
 1 tsk Dijonsenap
Övrigt
 SmörTill stekning.
 SaltEfter smak.
 Svartpeppar, nymalenEfter smak.
Du behöver
 Skärbräda
 Stekpanna
 Ugnsfast form
 Kastrull

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C (Varmluft).

2

Börja med att skiva upp fläskkarrén i cirka 0,5 cm tjocka skivor.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

3

Bryn skivorna i lite smör. Salta och peppra på båda sidor.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

4

Lägg över i en ugnsfast form allt eftersom du steker köttet.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

5

Blanda ihop ingredienserna för såsen i en kastrull och koka upp under omrörning.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

6

Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen.
Låt stå i cirka 30 minuter.

7

Skär under tiden upp paprikan och löken i lite större bitar.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

8

När det har gått 20 minuter så kan du fräsa lök och paprika lite snabbt i en stekpanna. Salta och peppra lite.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

9

Ta ut ugnsformen och fördela grönsakerna över köttet och toppa med riven ost.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

10

Ställ in i ugnen igen cirka 20-25 minuter tills det att allt har fått en fin färg.

11

Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.

Paprikagratinerad fläskkarré | LCHF-arkivet

Paprikagratinerad fläskkarré
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida