Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Paprikasmörsås

Inga röster än
Paprikasmörsås

En god sås skall vara enkel och få smaker från råvaran.

När man gör en smörsås är det verkligen råvaran som ger smak.

Den här paprikasmörsåsen får en härlig röd färg och en mild smak som passar utmärkt till fisk eller kyckling.

Har du inte en bra mixer/blender så kan jag varmt rekommendera att köpa en bra hos Kitchentime.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.
  • Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!
  • Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.
  • Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.
  • Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.
  • Häll upp i en kastrull igen och smaka av med salt och peppar och värm upp såsen innan det är dags att servera. Om såsen är lite tjock, så kan du spä den med lite vatten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg