Paprikasmörsås
0
Innehåll
En god sås skall vara enkel och få smaker från råvaran.
När man gör en smörsås är det verkligen råvaran som ger smak.
Den här paprikasmörsåsen får en härlig röd färg och en mild smak som passar utmärkt till fisk eller kyckling.
Har du inte en bra mixer/blender så kan jag varmt rekommendera att köpa en bra hos Kitchentime.
Total tid:
25 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
Instruktioner
- Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.
- Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!
- Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.
- Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.
- Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!