En god sås skall vara enkel och få smaker från råvaran.
När man gör en smörsås är det verkligen råvaran som ger smak.
Den här paprikasmörsåsen får en härlig röd färg och en mild smak som passar utmärkt till fisk eller kyckling.
Har du inte en bra mixer/blender så kan jag varmt rekommendera att köpa en bra hos Kitchentime.
Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.
Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!
Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.
Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.
Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.
Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!
Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.
Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.
Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.