Parmalindad sparris

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Parmalindad sparris är ett helt underbart gott och så enkelt recept att göra antingen som en förrätt, eller som ett tillbehör till en god köttbit…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmalindad sparris
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Parmalindad sparris är ett helt underbart gott och så enkelt recept att göra antingen som en förrätt, eller som ett tillbehör till en god köttbit kanske.

Det skulle faktiskt även funka riktigt bra till en bit stekt torskrygg.

Just sparris är en primör som hålls otroligt högt inom restaurangvärlden och det är inte så konstigt med tanke på att det är en magiskt god grönsak.
Att göra parmalindad sparris gör att man får två smaker som är rätt så dominerande att verkligen gifta sig.

Sen så skadar det ju inte att man blandar in lite ost med och där kan du variera dig hur mycket som helst gällande smakerna.
Personligen skulle jag inte ta en jättestark ost, för då kommer man ta bort all den goda sparrissmaken, men osten vill man ändå ha för att göra det hela komplett.

Om du inte har parmaskinka hemma, då kan du ta annan lufttorkad skinka, eller varför inte ett fint bacon. Det funkar det med!

Vill du öka på smakerna lite extra, lägg in en bit soltorkad tomat i paketet med.

Om du vill göra det hela till en komplett måltid så kan du servera sparrisen till en god Västerbottenpaj.

Detta receptet ger dig cirka 5 stycken sparrisknyten.

Recept och bilder: Lena

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 250 g Färsk sparrisCirka 10 stycken.
 10 st Skivor parmaskinkaEller annan lufttorkad skinka, alternativt bacon.
 10 st Ostskivor

 

Gör så här:

1

Sätt på en kastrull med kokande lättsaltat vatten, stor nog att sparrisen får plats utan att du behöver böja den.

2

Skär bort det nedersta på sparrisen om det är väldigt hårt. Oftast är den nedre delen rätt så tråkigt på sparris man köper i affären.

3

Blanchera (förväll) sparrisen snabbt, max två minuter, så att den mjuknar lite.
Ta upp den sen och låt den svalna.

4

Lägg ut parmaskinka, två skivor per knyte och ost ovanpå. Totalt gör du fem stycken knyten.
Fördela sparrisen på skinkan och osten.

Parmalindad sparris

5

Om du vill variera smaken lite, tillsätt lite soltorkad tomat och lite färsk basilika, men det är bara ett extra tips.

6

Rulla nu ihop skinkan och osten runt sparrisen. Peppra lite lätt och lägg som på en plåt med bakplåtspapper.

Parmalindad sparris

7

Ställ in i ugnen på 200°C och grädda i cirka 10 minuter.

8

Ta ut och ät som dom är, eller servera med något gott till.

Parmalindad sparris

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Färsk sparrisCirka 10 stycken.
 10 st Skivor parmaskinkaEller annan lufttorkad skinka, alternativt bacon.
 10 st Ostskivor

Instruktioner

1

Sätt på en kastrull med kokande lättsaltat vatten, stor nog att sparrisen får plats utan att du behöver böja den.

2

Skär bort det nedersta på sparrisen om det är väldigt hårt. Oftast är den nedre delen rätt så tråkigt på sparris man köper i affären.

3

Blanchera (förväll) sparrisen snabbt, max två minuter, så att den mjuknar lite.
Ta upp den sen och låt den svalna.

4

Lägg ut parmaskinka, två skivor per knyte och ost ovanpå. Totalt gör du fem stycken knyten.
Fördela sparrisen på skinkan och osten.

Parmalindad sparris

5

Om du vill variera smaken lite, tillsätt lite soltorkad tomat och lite färsk basilika, men det är bara ett extra tips.

6

Rulla nu ihop skinkan och osten runt sparrisen. Peppra lite lätt och lägg som på en plåt med bakplåtspapper.

Parmalindad sparris

7

Ställ in i ugnen på 200°C och grädda i cirka 10 minuter.

8

Ta ut och ät som dom är, eller servera med något gott till.

Parmalindad sparris

Parmalindad sparris
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida