Parmalindad sparris
Parmalindad sparris är ett helt underbart gott och så enkelt recept att göra antingen som en förrätt, eller som ett tillbehör till en god köttbit kanske.
Det skulle faktiskt även funka riktigt bra till en bit stekt torskrygg.
Just sparris är en primör som hålls otroligt högt inom
restaurangvärlden och det är inte så konstigt med tanke på att det
är en magiskt god grönsak.
Att göra parmalindad sparris gör att man får två smaker som är rätt
så dominerande att verkligen gifta sig.
Sen så skadar det ju inte att man blandar in lite ost med och
där kan du variera dig hur mycket som helst gällande smakerna.
Personligen skulle jag inte ta en jättestark ost, för då kommer man
ta bort all den goda sparrissmaken, men osten vill man ändå ha för
att göra det hela komplett.
Om du inte har parmaskinka hemma, då kan du ta annan lufttorkad skinka, eller varför inte ett fint bacon. Det funkar det med!
Vill du öka på smakerna lite extra, lägg in en bit soltorkad tomat i paketet med.
Om du vill göra det hela till en komplett måltid så kan du servera sparrisen till en god Västerbottenpaj.
Detta receptet ger dig cirka 5 stycken sparrisknyten.
Recept och bilder: Lena
Ingredienser
- 250 g Färsk sparris
- 10 st Skivor parmaskinka
- 10 st Ostskivor
Instruktioner
- Sätt på en kastrull med kokande lättsaltat vatten, stor nog att sparrisen får plats utan att du behöver böja den.
- Skär bort det nedersta på sparrisen om det är väldigt hårt. Oftast är den nedre delen rätt så tråkigt på sparris man köper i affären.
- Blanchera (förväll) sparrisen snabbt, max två minuter, så att den mjuknar lite. Ta upp den sen och låt den svalna.
- Lägg ut parmaskinka, två skivor per knyte och ost ovanpå. Totalt gör du fem stycken knyten. Fördela sparrisen på skinkan och osten.
- Om du vill variera smaken lite, tillsätt lite soltorkad tomat och lite färsk basilika, men det är bara ett extra tips.
- Rulla nu ihop skinkan och osten runt sparrisen. Peppra lite lätt och lägg som på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen på 200°C och grädda i cirka 10 minuter.
- Ta ut och ät som dom är, eller servera med något gott till.
Tack för det här receptet. Väldigt gott och passar perfekt när man vill ha nåt riktigt fin att bjuda på. Dessutom är det vackert med, ögat vill ju också ha nåt fint👍