Dessa parmesan & chiakex är otroligt goda och knapriga kex som passar utmärkt till ostbrickan.
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.
Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.
In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara i en plåtburk
Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.
Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.
Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.
In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara i en plåtburk
Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.
lotta says:
Jättegoda kex och enkla att göra, gott att ha till fikat.
Annette says:
Blev jättegoda!!!
Jag gjorde
1/3 med Basilika
1/3 med bara salt
1/3 med Rosmarin
Jag kavlade ut hela degen, och strödde på kryddor och salt efteråt, la på bakplåtspappret igen och kavlade in kryddorna lite lätt.
Tack för superfint recept!
Annette says:
Ps. Jag har ingen matberedare så jag la allt i en skål och vispade med elvispen.
(Värmde smöret lite grann i mikron först).
Det gick jättebra!