Parmesan & chiakex

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 11 röster - Betygsätt

Dessa parmesan & chiakex är otroligt goda och knapriga kex som passar utmärkt till ostbrickan.

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Parmesan&chia kex
ANNONS
Profilbild för @sockerfrittsaklartSkapare@sockerfrittsaklartFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Dessa parmesan & chiakex är otroligt goda och knapriga kex som passar utmärkt till ostbrickan.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 30 g Smör
 1 st Ägg
 4 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Chiafrön
 1 msk Torkad basilika

 

Gör så här:

1

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.

2

Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.

Parmesan&chia kex

3

Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.

Parmesan&chia kex

4

In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara i en plåtburk

Parmesan&chia kex

5

Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.

Parmesan&chia kex

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 11

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 30 g Smör
 1 st Ägg
 4 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Chiafrön
 1 msk Torkad basilika

Instruktioner

1

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.

2

Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.

Parmesan&chia kex

3

Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.

Parmesan&chia kex

4

In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara i en plåtburk

Parmesan&chia kex

5

Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.

Parmesan&chia kex

Parmesan & chiakex
Profilbild för @sockerfrittsaklart

Recept av: @sockerfrittsaklart

Hobbybagare, inspiratör och glädjespridare. Jag gör det på mitt sätt 💕 Lchf Ketovänligt Sockerfritt Glutenfritt Alkoholfritt Hälsosam livsstil

Visa alla recept från @sockerfrittsaklart Hemsida https://www.instagram.com/sockerfrittsaklart/

Kommentarer

  • Blev jättegoda!!!
    Jag gjorde
    1/3 med Basilika
    1/3 med bara salt
    1/3 med Rosmarin
    Jag kavlade ut hela degen, och strödde på kryddor och salt efteråt, la på bakplåtspappret igen och kavlade in kryddorna lite lätt.
    Tack för superfint recept!

  • Ps. Jag har ingen matberedare så jag la allt i en skål och vispade med elvispen.
    (Värmde smöret lite grann i mikron först).
    Det gick jättebra!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida