Parmesan & chiakex
2
Innehåll
Dessa parmesan & chiakex är otroligt goda och knapriga kex som passar utmärkt till ostbrickan.
Total tid: 25 minuter
Ingredienser
- 30 g Smör
- 1 st ägg
- 4 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Riven parmesanost
- 0,5 dl Chiafrön
- 1 msk Torkad basilika
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.
- Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.
- Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.
- In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna och förvara i en plåtburk
- Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!