Parmesan och äggchips

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning. Passar utmärkt som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmesan och äggchips
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning.

Passar utmärkt som ersättning för vanliga chips till kvällsmyset och är ju kanon som snacks.

Recept och bild: My Recipe Panda Magic

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven)
ANNONS

Gör så här:

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.2 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven)

Instruktioner

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Parmesan och äggchips

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida