Parmesan och äggchips

star iconstar iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning. Passar utmärkt som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmesan och äggchips
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning.

Passar utmärkt som ersättning för vanliga chips till kvällsmyset och är ju kanon som snacks.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2.4 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Parmesan och äggchips
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida