Parmesan och äggchips
Sparat av:
0
st
Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning.Passar utmärkt som ersättning för vanliga chips till kvällsmyset och är ju kanon som snacks.
Sparat av:
0
st
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 äggvitor
- 0,5 tsk Vatten
- 1 nypa Vitlökspulver
- 1 nypa Salt
- 1 dl Färsk parmesan (riven)
Instruktioner
- Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.
- Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.
- Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.
- Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!