Parmesan och mandelpanerad torsk

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Torsk är en stor favoritfisk hos mig och detta receptet på parmesan och mandelpanerad torsk är inget undantag. Ett otroligt gott och lätt recept att…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Parmesan och mandelpanerad torsk
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

Torsk är en stor favoritfisk hos mig och detta receptet på parmesan och mandelpanerad torsk är inget undantag.
Ett otroligt gott och lätt recept att laga som utan några som helst problem håller sig inom ramen för strikt lchf.

Innehållsförteckning

  1. Vad för torsk
  2. Variera receptet
  3. Näringsvärden
  4. Tips på utrustning
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner
ANNONS

Vilken torsk ska jag använda

Färsk nyfångad torsk är helt klart det absolut godaste att använda, men det kan vara svårt att hitta i många delar av landet.

Frusen torsk funkar precis lika bra, men då måste du tina den och även krama ur lite vatten, för annars kommer det bli alldeles för blött.

Om du vill använda vanlig torskfilé eller torskrygg, det är en smaksak och kanske även en ekonomisk fråga. Personligen tycker jag att en god bit torskrygg är mycket godare.

MSC-märkt torsk är en självklarhet att köpa. Då kan vi bibehålla ett hållbart fiske. Så, kolla på förpackningen eller fråga din fiskhandlare.

Variera receptet

Jag tycker inte att man ska mixtra för mycket med detta receptet egentligen då det har massor av goda smaker i sig redan.

Men, det man kan göra är att tillsätta lite färska örter i paneringen, t ex dill eller lite oregano. Det passar fint till parmesanosten.

Du kan om du vill testa att använda en annan vällagrad och finriven ost istället för parmesanosten om du vill.

Torsken kan du byta ut mot annan vit fisk, till exempel kolja eller kummel. Även sej kan funka bra att byta ut torsken mot.

Näringsvärden

Detta är ett recept som verkligen håller sig till strikt lchf. Den lilla mängd kolhydrater som man får, det är från mandelmjölet och det är otroligt liten mängd.

Om vi ser på uträkningen från Kostbevakningen så ser siffrorna ut på följande vis:

En tabell med näringsvärden för detta receptet på parmesan och mandelpanerad torsk

ANNONS

Tips på utrustning du kan använda

- Skärbräda i plast Till fisk och kyckling ska man för att hålla hygienen på hög nivå se till att ha en bra skärbräda i plast, som man enbart använder till detta.

Jag älskar dessa skärbrädor från Global som har en bra avrinningsyta och även går att diska i diskmaskin.

- Bra stekpanna När man ska steka saker som är panerade så tycker jag att det är bra att använda en stekpanna som är non stick behandlad. Scanpan CTX har utsetts till testvinnare flera år och är har en giftfri beläggning vilket känns viktigt.

- Bra rivjärn Om du inte har provat ett rivjärn från Microplane än, då har du missat något. Detta är något som finns hos i stort sett alla professionella kockar och det är magiskt att använda.

Man river otroligt lätt parmesanost eller citrusskal. Jag kan varmt rekommendera ett i alla kök!

Lycka till med receptet och må det smaka väl!

Recept och bild: lchfliv.blog.se

ANNONS

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Torskfilé
 1 Ägg
 0,50 dl Mandelmjöl
Tips på tillbehör
ANNONS

Gör så här:

1

Börja med att putsa fisken så att du har fina filéer. Har du tinat upp frusen fisk är det viktigt att du kramar ur vatten.

2

Vispa upp ägget lätt. Du kan eventuellt tillsätta en liten skvätt vatten för att få den lite mer lättflytande.

3

Blanda mandelmjöl och parmesanost i en djup tallrik. Peppra lite med.
Om du vill tillsätta någon mer smaksättning så gör det.

4

Vänd fisken i ägget först och sedan i paneringen.

5

Värm din stekpanna med rätt mycket smör i. När smöret har tystnad och slutat puttra lägger du i fisken.
Stek den några minuter tills du har fått en fin färg på ytan. Du kan lyfta lite försiktigt med en stekspade och kika.

Vänd på fisken och stek den tills fisken är klar.

6

Ta upp och servera med en god romsås till exempel.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Torskfilé
 1 Ägg
 0,50 dl Mandelmjöl
Tips på tillbehör

Instruktioner

1

Börja med att putsa fisken så att du har fina filéer. Har du tinat upp frusen fisk är det viktigt att du kramar ur vatten.

2

Vispa upp ägget lätt. Du kan eventuellt tillsätta en liten skvätt vatten för att få den lite mer lättflytande.

3

Blanda mandelmjöl och parmesanost i en djup tallrik. Peppra lite med.
Om du vill tillsätta någon mer smaksättning så gör det.

4

Vänd fisken i ägget först och sedan i paneringen.

5

Värm din stekpanna med rätt mycket smör i. När smöret har tystnad och slutat puttra lägger du i fisken.
Stek den några minuter tills du har fått en fin färg på ytan. Du kan lyfta lite försiktigt med en stekspade och kika.

Vänd på fisken och stek den tills fisken är klar.

6

Ta upp och servera med en god romsås till exempel.

Parmesan och mandelpanerad torsk

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

  • Verkligen superenkelt och jättegott recept som ger knaprig panering. Jag trodde Parmesanosten skulle ta överhand men det blev perfekt balans i alla smaker. Helt klart en ny favorit.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida