Parmesan och vitlöksbakad zucchini

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 19 röster - Betygsätt

Detta receptet på parmesan och vitlöksbakad zucchinibitar är så otroligt enkla att göra och det är ett gott sätt att "bli av" med lite zucchini…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Parmesan- och vitlöksbakad zucchini
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Detta receptet på parmesan och vitlöksbakad zucchinibitar är så otroligt enkla att göra och det är ett gott sätt att "bli av" med lite zucchini om du har fullt i kylskåpet. Det är dessutom det bästa zucchini receptet för dig som vill ha ett lite lyxigare tillbehör till maten.

Om du är precis som jag som odlar egen zucchini, då vet du hur stora mängder man helt plötsligt kan få. Så vad ska man egentligen göra med all squash?

Innehållsförteckning:

  1. Det bästa receptet på zucchini
  2. Vilken zucchini ska jag använda?
  3. Näringsvärden
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner
ANNONS

Jag fick helt plötsligt ett överflöd av zucchini och klurade lite på vad jag skulle kunna göra. Det ska ju dessutom passa oss som äter LCHF. Då kom jag på det här otroligt goda zucchini receptet!

Det bästa receptet på zucchini

De flesta har en god parmesanost hemma och parmesan passar till så mycket mer än bara köttfärssås. Det här receptet på zucchini med parmesan och vitlök är gudomligt gott och det går dessutom snabbt att slänga ihop.

Jag tycker om att servera min parmesan- och vitlöksbakade zucchini till olika köttbitar och kyckling. Det är ett enkelt men otroligt gott tillbehör. Dessutom är det inte fy skam att det både känns lyxigt och är LCHF-vänligt.

Zucchini och smakrik parmesan är en riktigt schysst kombination som många har missat. Dessutom känns det kul att variera zucchinin och inte bara den äta den rakt upp och ner stekt i smör.

Vilken zucchini ska jag använda?

Jag rekommenderar dig att testa receptet med olika sorters zucchini. Du behöver inte bara använda den klassiska avlånga grönsaken, utan det går minst lika bra med olika sorter. Kom ihåg att det finns både gröna, gula, avlånga och runda zucchinis att upptäcka!

Eftersom zucchini bara innehåller 2 gram kolhydrater per 100 gram så är det en ypperlig LCHF-grönsak.

Jag kan även tänka mig att det här zucchini receptet funkar med annan lagrad ost om du inte har parmesanost hemma. Endast fantasin sätter gränser så se till att experimentera lite hemma i köket!

Näringsvärden

Mina parmesan- och vitlöksbakade zucchinibitar har en riktigt bra näringsprofil och passar därför utmärkt som tilltugg eller tillbehör till maten. Tänk på att zucchini kallnar fort, så låt inte maten vänta.

När jag lägger in alla ingredienser för detta zucchinireceptet på Kostbevakningen så ser vi att vi får fram dessa näringsvärden för hela receptet.

En tabell med alla ingredienser och näringsvärden för detta goda zucchinirecept.

Som du ser så innehåller mitt zucchini recept inte så många kolhydrater, vilket gör det LCHF-vänligt. Många av kolhydraterna kommer från vitlöken, men den är viktig för kryddsättningen.

Näringsmässigt sätt är zucchini ett nyttigt val till maten. Grönsaken innehåller nämligen gott om A- och C-vitamin, vilket är perfekt för dig som vill stärka immunförsvaret.

Missa inte att du även kan steka och grilla zucchini, samt använda den fantastiska grönsaken till en gratäng!

Kategori
ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g Zucchini
 50 g Smör
 2 msk Riven/hackad vitlök
 2 msk Mandelmjöl
 2 msk Hackad persilja
 Nymalen svartpeppar
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skiva zucchinin i cirka 1,5-2 cm tjocka skivor. Jag gjorde 8 skivor, men det beror ju på storleken på zucchinin.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

3

Salta de på båda sidor och lägg de på ett hushållspapper.
Låt de ligga där i cirka 15 minuter för att dra ur lite vätska.

4

Ta lite hushållspapper och tryck ut så mycket vätska du kan.
Lägg upp de på en plåt med bakplåtspapper på.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

5

Smält smöret, dra bort kastrullen från värmen och blanda ner vitlök, mandelmjöl, parmesanost och hackad persilja.

6

Fördela smeten jämnt över zucchiniskivorna och peppra lite ovanpå.

7

Ställ in i ugnen och grädda de 12-15 minuter tills de har fått en fin färg.

8

Ta ut och servera direkt till något gott, eller ät de som de är.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 19

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Zucchini
 50 g Smör
 2 msk Riven/hackad vitlök
 2 msk Mandelmjöl
 2 msk Hackad persilja
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skiva zucchinin i cirka 1,5-2 cm tjocka skivor. Jag gjorde 8 skivor, men det beror ju på storleken på zucchinin.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

3

Salta de på båda sidor och lägg de på ett hushållspapper.
Låt de ligga där i cirka 15 minuter för att dra ur lite vätska.

4

Ta lite hushållspapper och tryck ut så mycket vätska du kan.
Lägg upp de på en plåt med bakplåtspapper på.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

5

Smält smöret, dra bort kastrullen från värmen och blanda ner vitlök, mandelmjöl, parmesanost och hackad persilja.

6

Fördela smeten jämnt över zucchiniskivorna och peppra lite ovanpå.

7

Ställ in i ugnen och grädda de 12-15 minuter tills de har fått en fin färg.

8

Ta ut och servera direkt till något gott, eller ät de som de är.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

Parmesan och vitlöksbakad zucchini

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida