Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Dessa parmesan- och vitlöksbakade zucchini är så otroligt enkelt och gott sätt att "bli av" med lite zucchini. Om du är precis som jag som…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmesan- och vitlöksbakad zucchini
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Dessa parmesan- och vitlöksbakade zucchini är så otroligt enkelt och gott sätt att "bli av" med lite zucchini.
Om du är precis som jag som odlar egen zucchini, så vet du om att det kommer mängder helt plötsligt och man försöker komma på vad man kan göra.

För mig var det precis så och då klurade jag lite på vad jag skulle kunna göra. Det ska ju dessutom passa oss som äter LCHF.
Jag hade god parmesanost hemma och tänkte att det måste jag använda, så det hela resulterade i detta receptet på parmesan- och vitlöksbakad zucchini.

Testa gärna med olika sorters zucchini. Jag kan även tänka mig att det kan funka med annan lagrad ost om du inte har parmesanost hemma.

Kategori

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g Zucchini
 1 dl Riven parmesan
 50 g Smör
 2 msk Riven/hackad vitlök
 2 msk Mandelmjöl
 2 msk Hackad persilja
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skiva zucchinin i cirka 1,5-2 cm tjocka skivor. Jag gjorde 8 skivor, men det beror ju på storleken på zucchinin.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

3

Salta de på båda sidor och lägg de på ett hushållspapper.
Låt de ligga där i cirka 15 minuter för att dra ur lite vätska.

4

Ta lite hushållspapper och tryck ut så mycket vätska du kan.
Lägg upp de på en plåt med bakplåtspapper på.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

5

Smält smöret, dra bort kastrullen från värmen och blanda ner vitlök, mandelmjöl, parmesanost och hackad persilja.

6

Fördela smeten jämnt över zucchiniskivorna och peppra lite ovanpå.

7

Ställ in i ugnen och grädda de 12-15 minuter tills de har fått en fin färg.

8

Ta ut och servera direkt till något gott, eller ät de som de är.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Zucchini
 1 dl Riven parmesan
 50 g Smör
 2 msk Riven/hackad vitlök
 2 msk Mandelmjöl
 2 msk Hackad persilja
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skiva zucchinin i cirka 1,5-2 cm tjocka skivor. Jag gjorde 8 skivor, men det beror ju på storleken på zucchinin.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

3

Salta de på båda sidor och lägg de på ett hushållspapper.
Låt de ligga där i cirka 15 minuter för att dra ur lite vätska.

4

Ta lite hushållspapper och tryck ut så mycket vätska du kan.
Lägg upp de på en plåt med bakplåtspapper på.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

5

Smält smöret, dra bort kastrullen från värmen och blanda ner vitlök, mandelmjöl, parmesanost och hackad persilja.

6

Fördela smeten jämnt över zucchiniskivorna och peppra lite ovanpå.

7

Ställ in i ugnen och grädda de 12-15 minuter tills de har fått en fin färg.

8

Ta ut och servera direkt till något gott, eller ät de som de är.

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

Parmesan- och vitlöksbakad zucchini

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida