Det finns så otroligt mycket skoj man kan göra med champinjoner och här är en variant där man fyller hattarna med en massa gott.
Det här receptet ger 15 stycken parmesan och vitlöksfyllda champinjoner, dock är det beroende på hur stora champinjoner du väljer.
Jag passade på att använda mig av skogschampinjoner då jag tycker att dom ger så fin smak och färg, men det går precis lika bra med helt vanliga vita champinjoner.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.
Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.
Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.
Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.
Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.
Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.
Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.
Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.
Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.
Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.