Parmesan- och vitlöksfyllda champinjoner

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det finns så otroligt mycket skoj man kan göra med champinjoner och här är en variant där man fyller hattarna med en massa gott. Det…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Parmesan- och vitlöksfyllda champinjoner | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det finns så otroligt mycket skoj man kan göra med champinjoner och här är en variant där man fyller hattarna med en massa gott.

Det här receptet ger 15 stycken parmesan och vitlöksfyllda champinjoner, dock är det beroende på hur stora champinjoner du väljer.

Jag passade på att använda mig av skogschampinjoner då jag tycker att dom ger så fin smak och färg, men det går precis lika bra med helt vanliga vita champinjoner.

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 15 st Champinjoner (färska)
 20 g Smör
 2 msk Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 msk Persilja (hackad)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.

3

Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.

4

Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.

5

Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.

6

Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.

7

Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.

8

Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 15 st Champinjoner (färska)
 20 g Smör
 2 msk Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 2 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.

3

Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.

4

Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.

5

Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.

6

Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.

7

Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.

8

Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.

Parmesan- och vitlöksfyllda champinjoner
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/