Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna är en grymt fin förrätt som passar bra till festliga tillfällen som nyår t ex. Om det är så att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna är en grymt fin förrätt som passar bra till festliga tillfällen som nyår t ex.

Om det är så att du inte har tillgång till havskräftor, så kan du använda hummer istället t ex vilket ju kanske till och med är ännu mer lyxigt på nyårsafton.

Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna kan du ha på en skaldjurstallrik med, eller bara som ett lyxigt kvällsmys.

Som förrätt så kan du räkna med att man ska ha 2-3 stycken havskräftor per person.

Recept och bild: Lena

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 8-12 Havskräftor
 50 g Smör (rumsvarmt)
 1 nypa Salt
 0,50 krm Chilipulver
 2 msk Hackad persilja

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 225°C.

2

Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor.
Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.

3

Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.

4

Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.

Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

5

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 8-12 Havskräftor
 50 g Smör (rumsvarmt)
 1 nypa Salt
 0,50 krm Chilipulver
 2 msk Hackad persilja

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 225°C.

2

Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor.
Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.

3

Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.

4

Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.

Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

5

Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.

Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida