Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

1
Innehåll
Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna är en grymt fin förrätt som passar bra till festliga tillfällen som nyår t ex.
Om det är så att du inte har tillgång till havskräftor, så kan du använda hummer istället t ex vilket ju kanske till och med är ännu mer lyxigt på nyårsafton.
Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna kan du ha på en skaldjurstallrik med, eller bara som ett lyxigt kvällsmys.
Som förrätt så kan du räkna med att man ska ha 2-3 stycken havskräftor per person.
Recept och bild: Lena
Total tid:
20 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 8-12 Havskräftor
- 25 g Finriven parmesanost
- 50 g Smör (rumsvarmt)
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 pt salt
- 0,5 floz Chilipulver
- 2 msk Hackad persilja
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 225°C.
- Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor. Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.
- Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.
- Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!