Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna är en grymt fin förrätt som passar bra till festliga tillfällen som nyår t ex.
Om det är så att du inte har tillgång till havskräftor, så kan du använda hummer istället t ex vilket ju kanske till och med är ännu mer lyxigt på nyårsafton.
Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna kan du ha på en skaldjurstallrik med, eller bara som ett lyxigt kvällsmys.
Som förrätt så kan du räkna med att man ska ha 2-3 stycken havskräftor per person.
Recept och bild: Lena
Börja med att sätta ugnen på 225°C.
Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor.
Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.
Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.
Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 225°C.
Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor.
Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.
Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.
Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.