Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

Inga röster än
Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor

Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna är en grymt fin förrätt som passar bra till festliga tillfällen som nyår t ex.

Om det är så att du inte har tillgång till havskräftor, så kan du använda hummer istället t ex vilket ju kanske till och med är ännu mer lyxigt på nyårsafton.

Dessa parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftorna kan du ha på en skaldjurstallrik med, eller bara som ett lyxigt kvällsmys.

Som förrätt så kan du räkna med att man ska ha 2-3 stycken havskräftor per person.

Recept och bild: Lena

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 225°C.
  • Dela kräftorna på mitten, på längden så att du får två halvor. Lägg kräftorna i en ugnsform eller på en ugnsplåt.
  • Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.
  • Bred på smöret på varje kräfthalva, framförallt på stjärten då det är där du har det mesta köttet.
    Parmesan- och vitlöksgratinerade havskräftor
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 5 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg