I kategorin lätta fiskrecept inom lchf så kvalar detta receptet in väldigt lätt. Parmesanbakad sejfilé är otroligt lättlagat och så tacksamt att göra, för det kräver ytterst liten insats i köket.
Om du inte har tillgång till sej, då kan du självklart använda torskfilé eller kanske kummelfilé istället.
Sätt ugnen på 225°C (varmluft).
Lägg upp fisken i en ugnsfast form.
Pressa lite citron över.
Salta och peppra.
Fördela den rivna parmesanosten jämnt över fisken.
Fördela smöret över det hela. Använd gärna en osthyvel och hyvla kylskåpskallt smör.
Strö lite persilja över.
Sätt in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med en kall sås och lite grönsaker.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C (varmluft).
Lägg upp fisken i en ugnsfast form.
Pressa lite citron över.
Salta och peppra.
Fördela den rivna parmesanosten jämnt över fisken.
Fördela smöret över det hela. Använd gärna en osthyvel och hyvla kylskåpskallt smör.
Strö lite persilja över.
Sätt in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med en kall sås och lite grönsaker.