Parmesanbakad sejfilé
0
Innehåll
I kategorin lätta fiskrecept inom lchf så kvalar detta receptet in väldigt lätt. Parmesanbakad sejfilé är otroligt lättlagat och så tacksamt att göra, för det kräver ytterst liten insats i köket.
Om du inte har tillgång till sej, då kan du självklart använda torskfilé eller kanske kummelfilé istället.
Total tid:
25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g Sejfilé (skinnfri)
- 3 dl Riven parmesanost
- 75 g Smör
- 1 msk Pressad citron
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 msk Hackad bladpersilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C (varmluft).
- Lägg upp fisken i en ugnsfast form. Pressa lite citron över. Salta och peppra.
- Fördela den rivna parmesanosten jämnt över fisken.
- Fördela smöret över det hela. Använd gärna en osthyvel och hyvla kylskåpskallt smör.
- Strö lite persilja över.
- Sätt in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Ta ut och servera med en kall sås och lite grönsaker.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!